Langkah Mudah untuk Membuat Biskut “BlackPink” Anti Gagal

Lagi mencari inspirasi Bagaimana Membuat Biskut “BlackPink”, Lezat Sekali yang unik?, Cara Gampang Membuat Biskut “BlackPink” yang Enak memang waktu ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kamu. para netizen memang telah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Dipostingan Kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara membuat Resep Biskut “BlackPink” Anti Gagal untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut “BlackPink” yang enak seharusnya punya aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut “BlackPink”, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan Biskut “BlackPink” enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan spesial. Berikutnya merupakan gambar tentang Biskut “BlackPink” yang dapat kamu jadikan wawasan.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut “BlackPink” adalah 50@60biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut “BlackPink” yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut “BlackPink” menggunakan 10 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.
Biskut hipster la kenkonon mengikut zaman anak anak sekarang😊. Mengambil nama sempena group terhangat kpop masakini. Sangat ringkas dan sedap. Selamat mencuba🤗
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut “BlackPink”:
- 150 gm butter*
- 70 gm gula halus*
- Sedikit esen vanilla*
- 150 gm tepung gandum
- 70 gm emping jagung
- 30 gm badam cincang
- 30 gm cip stoberi
- 30 gm cip coklat
- Hiasan
- Coklat masakan (stoberi&coklat)
Cara untuk membuat Biskut “BlackPink”
- Kumpulkan bahan dan timbang
- Pukul bahan bertanda * (butter, gula, esen vanilla) sehingga kembang.
- Kemudian masukkan tepung, emping jagung dan badam. Gaul hingga sebati.
- Bahagikan adunan kepada 2. Masukkan cip coklat satu adunan dan cip stroberi dalam satu lagi adunan. Gaul sebati. Rehatkan 15min.
- Acara bebas dengan mencubit2 kecil adunan susun terus ke atas loyang. Panaskan ketuhar 170’c dan bakar selama 25min atau sehingga masak. (Kenali ketuhar anda puan puan😊) setelah masak sejukkan diatas redai.
- Cairkan coklat masakan (stroberi) kaedah double-boiler. Masukkan ke dalam piping bag, gunting hujung plastik dan mulakan melorek biskut. Ulang proses yang sama untuk coklat.
- Biskut yang sudah siap dilorek.. biarkan sebentar untuk mengeras sebelom di simpan dalam bekas kedap udara. Selamat mencuba😊.
Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut “BlackPink” yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang lezat untuk keluarga/teman maupun menjadi ide dalam berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!