Bagaimana Menyiapkan Kepingan Badam Coklat yang Enak Banget

Sedang mencari ide Resep Kepingan Badam Coklat yang Sempurna yang unik?, Resep Kepingan Badam Coklat Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya Anda. orang-orang memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi langkah-langkah cara menyiapkan Resep Kepingan Badam Coklat, Sempurna untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Kepingan Badam Coklat yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Kepingan Badam Coklat, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Kepingan Badam Coklat enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi sajian istimewa. Berikutnya merupakan gambar mengenai Kepingan Badam Coklat yang dapat kamu jadikan wawasan.
Nah, kali ini kita coba, yuk, buat Kepingan Badam Coklat sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa membuat Kepingan Badam Coklat menggunakan 10 bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.
Permintaan anak anak yang gemarkan biskut coklat. Sedap dan rangup. Rasa coklat dan crunchy badam nibs.. Resepi pun mudah..Raya nanti boleh cuba..
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Kepingan Badam Coklat:
- 150 g mentega
- 100 g gula castor
- 200 g tepung gandum
- 50 g badam hancur
- 40 g tepung jagung
- 2 sudu besar serbuk koko
- 1 sudu kecil coklat emulco
- 1 biji putih telur..untuk sapu atas biskut
- Badam nibs untuk hiasan
- Coklat masakan untuk hiasan
Cara untuk menyiapkan Kepingan Badam Coklat
- Sebatikan mentega dan gula castor hingga sebati..masukkan 1 sudu teh emulco coklat..kacau hingga sebati.
- Masukkan tepung gandum..kacau hingga rata.
- Masukkan serbuk koko..tepung jagung dan badam hancur..kacau hingga sebati
- Uli hingga jadi doh yang lembut.
- Canai dan terap dengan acuan pilihan..saya potong bentuk petak jer😂
- Susun atas dulang pembakar..sapu putih telur..dan tabur badam nibs..bakar biskut suhu 180 darjah celcius dalam 20 minit.
- Biskut dah masak..sejukkan.boleh hias dengan coklat masakan yang telah dicairkan dengan kaedah double boiler..biar seketika..boleh simpan dalam bekas..selamat mencuba.
Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Kepingan Badam Coklat yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!