'/> Bagaimana Menyiapkan Crunchy Caramel Almond Anti Gagal - Ragam Resepi

Bagaimana Menyiapkan Crunchy Caramel Almond Anti Gagal

Crunchy Caramel Almond

Anda sedang mencari inspirasi Resep Crunchy Caramel Almond, Menggugah Selera yang unik?, Resep Crunchy Caramel Almond Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan tutorial cara menyajikan Langkah Mudah untuk Membuat Crunchy Caramel Almond yang Lezat Sekali untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Crunchy Caramel Almond yang enak selayaknya memiliki aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Crunchy Caramel Almond, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan Crunchy Caramel Almond enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian spesial. Seterusnya merupakan gambar tentang Crunchy Caramel Almond yang bisa sobat jadikan inspirasi.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis untuk membuat Crunchy Caramel Almond yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Crunchy Caramel Almond menggunakan 8 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

Biskut ni pertama kali aku makan masa hari raya beberapa tahun lepas. Sedap jugak sebab rangup je. Tapi tak pernah cuba nak buat sebab rasa macam susah je. Baik aku beli je terus dapat makan. 😂 Tapi bulan lepas ada orang bagi aku tepung florenta ni. Semua bahan dah di sediakan sekali. Wahhh ini sudah bagus. Semangat aku nak buat sebab bila tengok cara caranya senang sangat. Akhirnya tadaaa menjadik jugak. Ya Allah sedapnya bila gigit tu krup krap je. Anak anak pun suka sangat. Senang giler tetiba rasa macam baker pulak. Lepas ni kena simpan stok tepung ni. SELAMAT MENCUBA! 😎 #goldenapron2020 #minggu33 #cookpadmalaysia

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam pembuatan Crunchy Caramel Almond:

  1. 1 peket tepung segera biskut crunchy caramel almond
  2. bahan dalam peket
  3. 1 peket tepung florenta
  4. 1 peket kepingan badam
  5. 1 peket kuaci
  6. 1 peket biji labu hijau
  7. 1 peket bijan hitam
  8. 1 keping parchment paper

Langkah-langkah membuat Crunchy Caramel Almond

  1. Ini bahan bahan yang ada di dalam 1 peket tepung crunchy caramel almond. Dan parchment paper tapi tak ada dalam gambar.
  2. Campurkan kepingan badam, kuaci dan biji labu hijau ke dalam loyang dan bakar pada suhu 180°c selama 5 minit. Saya tutup loyang dengan aluminium foil sebab saya guna air fryer. Nanti dia akan terbang.
  3. Keluarkan dan campurkan tepung dan semua kekacang tadi dan bijan hitam ke dalam bekas. Gaul rata.
  4. Alas parchment paper dalam loyang. Letakkan bahan yang di gaul tadi ke dalam loyang dan ratakan.
  5. Bakar dalam air fryer pada suhu 150°C selama 8 minit bergantung pada AF atau oven masing masing.
  6. Keluarkan biskut dari AF dan cepat cepat potong ikut saiz yang di kehendaki. Kemudian keluarkan biskut dari loyang dan sejukkan sebentar dan boleh di simpan dalam bekas kedap udara. Tadaaaa! Dah siap biskut caramel almond yang rangup. Mudah dan sedap. SELAMAT MENCUBA! 😍

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara membuat Crunchy Caramel Almond yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.