'/> Bagaimana Menyiapkan Biskut Y, Lezat - Ragam Resepi

Bagaimana Menyiapkan Biskut Y, Lezat

Biskut Y

Sedang mencari inspirasi Cara Gampang Menyiapkan Biskut Y Anti Gagal yang unik?, Bagaimana Menyiapkan Biskut Y, Bisa Manjain Lidah memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya Anda. masyarakat memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan membagikan tutorial cara menyiapkan Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Y Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Y yang enak selayaknya mempunyai aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Y, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika hendak menyiapkan Biskut Y enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian spesial. Berikutnya adalah gambar seputar Biskut Y yang bisa Anda jadikan contoh.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Biskut Y yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Biskut Y menggunakan 3 bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

The legend is back.. Memang betul-betul lejen biskut ni. Seingat saya zaman awal remaja dulu sentiasa menjadi hidangan hari raya. Dah lama tak buat sebab saya tak de acuan Y tu. Nak pinjam mak punya rupa-rupanya acuan tu dah dibawa adik berhijrah ke KL 🤭. Last-last beli la juga acuan 5 dozen. Biskut ni resepi dia simple ja & nak buat pun senang sangat. Tapi bila makan memang susah nak berenti. Sebijik-sebijik masuk dalam mulut. Sedar-sedar dah tinggal separuh balang 😂.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Biskut Y:

  1. 250 gm butter
  2. 4 cawan tepung gandum
  3. 1 cawan gula pasir

Cara membuat Biskut Y

  1. Campurkan kesemua bahan dalam satu bekas. Kemudian gaul sampai jadi macam serbuk roti.
  2. Dah jadi macam serbuk roti isi dalam acuan sambil tekan supaya padat.
  3. Susun acuan dalam loyang kemudian bakar 170c selama 20-30 minit, bergantung kepada suhu oven masing-masing.
  4. Bila dah masak, tunggu biskut sejuk sikit barulah keluarkan ia daripada acuan. Sejukkan betul-betul atas redai. Kemudian simpan dalam bekas kedap udara.
  5. Yummy 😋

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut Y yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang menarik untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.