Bagaimana Membuat Biskut Coklat Cip, Lezat Sekali

Anda sedang mencari inspirasi Resep Biskut Coklat Cip yang Lezat Sekali yang unik?, Resep Biskut Coklat Cip Anti Gagal memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kamu. masyarakat memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. nah kali ini saya akan membagikan panduan cara menyajikan Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Coklat Cip yang Enak Banget untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Coklat Cip yang enak seharusnya memiliki aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Coklat Cip, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan Biskut Coklat Cip enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian istimewa. Seterusnya adalah gambar mengenai Biskut Coklat Cip yang bisa kamu jadikan contoh.
Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut Coklat Cip yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Coklat Cip menggunakan 8 bahan dan 8 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.
Biskut yang rangup. Tidak jemu dimakan. Sedap dinikmati ketika santai sebagai kudapan. Jika suka saiz besar boleh kongsi2 makan. Jika saiz kecil boleh la sekali ngap habis. Selamat menjamu selera.
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Biskut Coklat Cip:
- 1/2 cawan Mentega
- 1/3 Gula Kastor (boleh kurangkan jika xsuka manis)
- 1 cawan Tepung Gandum (diayak)
- 1/4 sudu kecil Baking powder (diayak)
- 1/4 sudu kecil Soda bikarbonat (diayak)
- 1 sudu kecil Esen Vanilla
- 1/3 cawan Coklat Cip
- 1/4 cawan Walnut (dicincang kasar)
Cara membuat Biskut Coklat Cip
- Panaskan oven dengan suhu 150c selama 10minit.
- Dalam mangkuk besar Masukkan mentega dan gula castor kacau dengan spatula hingga sebati. Jangan kacau beria. Sekadar rata sudah memadai.
- Kemudian masukkan tepung gandum dan soda yang telah diayak.
- Akhir sekali masukkan coklat cip.
- Bentukkan biskut ikut saiz yang dikehendaki. Taburkan coklat cip atas biskut sebagai hiasan.
- Rehatkan sebentar dalam peti sejuk lebih kurang 1jam atau lebih untuk dapatkan tekstur biskut yang rangup.
- Bakar dalam oven dengan suhu 150c selama 20 hingga 25mins. Bergantung kepada oven masing2.
- Selamat Mencuba
Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Coklat Cip yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!