Resep Biskut Sarang Semut Cheese! yang Bikin Ngiler

Anda sedang mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Sarang Semut Cheese!, Bisa Manjain Lidah yang unik?, Resep Biskut Sarang Semut Cheese! Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya Anda. para netizen memang sudah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menghidangkan Bagaimana Menyiapkan Biskut Sarang Semut Cheese! yang Sempurna untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Sarang Semut Cheese! yang enak seharusnya memiliki aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Sarang Semut Cheese!, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan Biskut Sarang Semut Cheese! yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi suguhan istimewa. Seterusnya adalah gambar tentang Biskut Sarang Semut Cheese! yang bisa Anda jadikan contoh.
Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan Biskut Sarang Semut Cheese! sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa menyiapkan Biskut Sarang Semut Cheese! menggunakan 14 jenis bahan dan 4 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.
#goldenapron2020 #minggu7 Sesiapa yang tak pernah buat kuih Raya tu, dan baru nak cuba buat, apa kata cuba resepi saya ni, in shaa allah menjadi, sebab saya sertakan sukatan yang betul, kuih pula mudah,bahan-bahan pun ringkas saja, paling best biskut ni sangat sedap nak buat pun mudah,tapi saya modenkan sikit biskut ni, saya tambah cream cheese dalam adunan, jom intai Biskut Raya saya🤩🙈
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan Biskut Sarang Semut Cheese!:
- 250 gm Mentega
- 100 gm gula halus
- 250 gm tepung gandum
- 100 gm tepung kastard
- 100 gm tepung jagung
- 2 sudu makan Susu tepung (apa-apa jenama pun bole)
- 1 biji kuning telur
- 1 sudu teh esen vanilla
- 1/2 sudu teh pewarna kuning
- 2 sudu makan cream cheese (tak letak pun bole)
- Bahan hiasan
- Coklat manik (choclate Rice)
- Mangkuk kertas (paper cup)
- Manik gula warna warni
Langkah-langkah untuk membuat Biskut Sarang Semut Cheese!
- Satukan butter,gula,kuning telur, esen vanilla dan pewarna kuning, dan cream cheese pukul hingga sebati.
- Masukkan tepung dan susu gaul rata,kemudian balut dengan aluminium foil atau plastik, sejukkan dalam peti sejuk selama 1 jam.
- Keluarkan adunan dari peti sejuk, kemudian parut, masukkan dalam cawan kertas saiz kecil, kemudian tabur manik gula bewarna warni.
- Bakar pada suhu 180° selama 20 minit, oven saya 40L saiz bezar, so saya bakar pada suhu 150° selama 20minit, bila biskut sudah masak, sejukkan terlebih dahulu baru masukkan dalam balang, siap👍😋
Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Biskut Sarang Semut Cheese! yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang enak untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide dalam berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!