Resep Biskut Sarang Semut Cheese! yang Menggugah Selera
Lagi mencari inspirasi Cara Gampang Menyiapkan Biskut Sarang Semut Cheese!, Enak Banget yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut Sarang Semut Cheese!, Bisa Manjain Lidah memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kamu. orang-orang memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Dipostingan Kali ini saya akan sharing tutorial cara menyajikan Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Sarang Semut Cheese! yang Menggugah Selera untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Sarang Semut Cheese! yang enak harusnya sih punya aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Sarang Semut Cheese!, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau mau menyiapkan Biskut Sarang Semut Cheese! enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian istimewa. Next adalah gambar seputar Biskut Sarang Semut Cheese! yang dapat kalian jadikan contoh.
Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis untuk membuat Biskut Sarang Semut Cheese! yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut Sarang Semut Cheese! memakai 14 jenis bahan dan 4 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.
#goldenapron2020 #minggu7 Sesiapa yang tak pernah buat kuih Raya tu, dan baru nak cuba buat, apa kata cuba resepi saya ni, in shaa allah menjadi, sebab saya sertakan sukatan yang betul, kuih pula mudah,bahan-bahan pun ringkas saja, paling best biskut ni sangat sedap nak buat pun mudah,tapi saya modenkan sikit biskut ni, saya tambah cream cheese dalam adunan, jom intai Biskut Raya saya🤩🙈
Baca Juga
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam menyiapkan Biskut Sarang Semut Cheese!:
- 250 gm Mentega
- 100 gm gula halus
- 250 gm tepung gandum
- 100 gm tepung kastard
- 100 gm tepung jagung
- 2 sudu makan Susu tepung (apa-apa jenama pun bole)
- 1 biji kuning telur
- 1 sudu teh esen vanilla
- 1/2 sudu teh pewarna kuning
- 2 sudu makan cream cheese (tak letak pun bole)
- Bahan hiasan
- Coklat manik (choclate Rice)
- Mangkuk kertas (paper cup)
- Manik gula warna warni
Cara membuat Biskut Sarang Semut Cheese!
- Satukan butter,gula,kuning telur, esen vanilla dan pewarna kuning, dan cream cheese pukul hingga sebati.
- Masukkan tepung dan susu gaul rata,kemudian balut dengan aluminium foil atau plastik, sejukkan dalam peti sejuk selama 1 jam.
- Keluarkan adunan dari peti sejuk, kemudian parut, masukkan dalam cawan kertas saiz kecil, kemudian tabur manik gula bewarna warni.
- Bakar pada suhu 180° selama 20 minit, oven saya 40L saiz bezar, so saya bakar pada suhu 150° selama 20minit, bila biskut sudah masak, sejukkan terlebih dahulu baru masukkan dalam balang, siap👍😋
Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Biskut Sarang Semut Cheese! yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang menarik untuk keluarga/teman maupun menjadi ide dalam berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!