'/> Resep Biskut Mazola yang Lezat - Ragam Resepi

Resep Biskut Mazola yang Lezat

Biskut Mazola

Lagi mencari ide Resep Biskut Mazola, Sempurna yang unik?, Resep Biskut Mazola yang Menggugah Selera memang saat ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. nah kali ini saya akan membagikan panduan cara menyajikan Bagaimana Membuat Biskut Mazola, Bikin Ngiler untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Mazola yang enak seharusnya punya aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Mazola, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut Mazola yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian spesial. Next merupakan gambar berkaitan dengan Biskut Mazola yang bisa Anda jadikan wawasan.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Biskut Mazola yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Mazola memakai 10 bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

Sambil-sambil dok layan kolokium kajian tindakan ni, akak hapdet la resepi-resepi yang ada dalam draft tu. Biskut ni memang lejen, sesuai sangat untuk kudapan. Tak payah tunggu musim perayaan. Nak buat bila-bila masa pun boleh. Resepi inspirasi @cook_16041352

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Biskut Mazola:

  1. 2 cawan kacang tanah
  2. 2 1/4 cawan tepung gandum
  3. 1 sudu teh baking powder
  4. 2 sudu besar butter
  5. 1/2 cawan gula halus (saya guna gula icing)
  6. Secubit garam
  7. Minyak jagung mazola secukupnya
  8. Untuk sapuan dan hiasan
  9. 1 biji kuning telur untuk glaze
  10. Badam slice/keping

Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut Mazola

  1. Masukkan semua bahan kedalam bekas (kecuali minyak mazola). Gaul sebati.
  2. Masukkan minyak mazola sambil gaul sebati supaya menjadi doh yang boleh dibentuk.
  3. Bentuk @ terap adunan ikut suka hati. Saya scoop dengan sudu metrik 1/2 tbsp.
  4. Susun dalam loyang yang dilapik baking paper. Sapu kuning telur dan letak kepingan badam.
  5. Bakar suhu 170c selama 20-30 minit @ sampai biskut masak (bergantung oven masing-masing)
  6. Sejukkan biskut sebelum disimpan dalam bekas kedap udara.
  7. 😋😋

Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Biskut Mazola yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang enak untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide dalam berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.