'/> Resep Biskut Durian Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut Durian Anti Gagal

Biskut Durian

Sedang mencari ide Bagaimana Menyiapkan Biskut Durian Anti Gagal yang unik?, Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Durian Anti Gagal memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kalian. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. nah kali ini saya akan membagikan tutorial cara menyajikan Cara Gampang Membuat Biskut Durian yang Bisa Manjain Lidah untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Durian yang enak seharusnya punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Durian, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika hendak menyiapkan Biskut Durian yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian spesial. Next adalah gambar berkaitan dengan Biskut Durian yang dapat kalian jadikan ide.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Biskut Durian yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut Durian menggunakan 13 bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.

Hari tu terbuat biskut durian viral sebab geram tengok orang punya asyik lalu lalang aje gambarnya di wall kita.. Tapi yang kita punya ni bukan musang king tau.. durian kampung aje 😁.. Ingat stok warna kuning ada lagi rupanya out of stock.. Durian kampung apa salahnya kan..

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Biskut Durian:

  1. doh biskut
  2. 125 gm isi durian
  3. 370 gm tepung gandum
  4. 125 gm salted butter
  5. 3 biji kuning telur
  6. 1 sudu kecil perasa durian (durian flavour) - saya skip
  7. 1 sudu kecil emplek
  8. 20 gm tepung jagung
  9. 40 gm Almond biji - di bakar/sangai terlebih dahulu
  10. salutan coklat
  11. 200 g white coklat bar
  12. 50 g white coklat Beryls coin
  13. Pewarna kuning (oil based) - saya guna sangat sedikit untuk dapatkan iras durian kampung

Cara untuk menyiapkan Biskut Durian

  1. Satukan butter, kuning telur dan perasa durian sebatikan dengan senduk kayu. Masukkan tepung jagung, isi durian kacau dan masukkan pula tepung gandum sedikit-sedikit diikuti emplex adun adunan hingga tidak melekat dijari.
  2. Cubit adunan sebesar ibu jari letak badam dan bentukkan seperti ulas durian ikut kreativiti sendiri. Buat hingga adunan habis, bakar pada suhu 150 selama 20minit. Selepas itu sejukkan dahulu biskut durian.
  3. Satukan kedua jenis coklat putih, double boiler hingga cair. Asingkan sedikit untuk melukis nanti. Jika inginkan warna kuning campurkan pewarna dan sebatikan.
  4. Ambil biskut yang dibakar tadi, celup ke dalam coklat dan letak di atas redai. Apabila kering guna brush celup ke dalam coklat putih lukis seperti seakan di bahagian tepi ulas durian tu. Biarkan elok kering dan boleh disimpan di dalam bekas.

Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut Durian yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang sedap untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.