'/> Resep Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳, Lezat Sekali - Ragam Resepi

Resep Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳, Lezat Sekali

Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳

Sedang mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang Bisa Manjain Lidah yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang Lezat Sekali memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang telah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi panduan cara menyiapkan Resep Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳, Enak Banget untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang enak seharusnya memiliki aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan istimewa. Next adalah gambar tentang Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang dapat kamu jadikan ide.

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 memakai 6 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

#cppassport Biskut pertama Aznie raya tahun ni, tak lain dan tak bukan biskut samperit @ orang panggil biskut bunga cina. Kenapa bunga cina ye. Mungkin sebab adanya buah cerry penyerinya. Warna merah memang cukup sinonim bagi masyarakat cina kan. Bagi mereka merah ni ong @ dalam erti kata lain, pembawa tuah @ rezeki. Untuk kali ni Aznie kekalkan rupa paras asli macam dulu-dulu. Rindu pulak dengan bentuk rupa samperit orang dulu-dulu. Mak Aznie cakap samperit orang sekarang, samperit kedekut😳, kecik sangat. Bukan macam dulu-dulu. Puas dapat makan😆. Pulak dah, kedekut katanya. Mak tak tau samperit tu la yang viral sebab bunga fia yang comel. 🤦🏻‍♀️.Resepi kali ni Aznie #cooksnap dari

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳:

  1. 1 cawan majerin/ butter
  2. 1 cawan susu pekat
  3. 1 penutup esen vanila
  4. 3 sudu besar tepung kastard
  5. 4 1/2 cawan tepung jagung
  6. cherry untuk hiasan**

Cara untuk menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳

  1. Cara Masukkan majerin, susu pekat, esen vanila & pewarna kuning ke dlm bekas & kacau guna senduk semua bahan bagi sebati
  2. Masukan tepung kastard,kacau rata kemudian baru masukan tepung jagung sedikit demi sedikit.uli dengan hujung jari.
  3. Tabur sedikit demi sedikit tepung jagung semasa uli supaya doh tidak lembik.
  4. Kemudian masukan doh kedalam acuan semperit, tekankan acuan doh keatas loyang pembakar. letakkan buah ceri diatas kuih sebagai hiasan.
  5. Panaskan oven dan bakar pada suhu 160°c selama tigapuluh minit atau sehingga masak (bergantung pada kepanasan oven masing masing)
  6. Biarkan sejuk seketika kemudian bolelah diisi kedalam bekas. kedap udara

Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang enak untuk keluarga/teman maupun menjadi ide dalam berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.