'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Arab Gebu yang Lezat - Ragam Resepi

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Arab Gebu yang Lezat

Biskut Arab Gebu

Sedang mencari ide Cara Gampang Menyiapkan Biskut Arab Gebu Anti Gagal yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut Arab Gebu yang Bikin Ngiler memang saat ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya Anda. masyarakat memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan berbagi langkah-langkah cara memasak Resep Biskut Arab Gebu yang Enak Banget untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Arab Gebu yang enak harusnya sih punya aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Arab Gebu, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan Biskut Arab Gebu enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan istimewa. Next merupakan gambar mengenai Biskut Arab Gebu yang bisa Anda jadikan wawasan.

Nah, kali ini kita coba, yuk, buat Biskut Arab Gebu sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat menyiapkan Biskut Arab Gebu menggunakan 9 jenis bahan dan 4 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

Tak pernah ketinggalan tiap kali raya, biskut arab wajib ada.. ini kali mencuba dan cooksnap resipi biskut arab ya habibi dari sis Nor Zahida Aini😁 bila ada perkataan ya habibi tu terus terbayang ada yang tengah menari-nari bergoyang pinggul ala hindustan tu😆 Kenapa I is suka?... Sebab ada salut susu & guna minyak sapi tu yang berkenan dan suka sangat. Wangi harum aje bau biskutnya tau... bila bakar ni dalam oven sampai satu taman berbau😅 penangan biskut arab ya habibi yg maulana siapa makan teringat ingat ana😆 tak gitewww.. jom cek resipi ringkas sangat ni.. #cppassport

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam menyiapkan Biskut Arab Gebu:

  1. Bahan untuk doh :
  2. 1 tin minyak sapi kecil (125gm)
  3. 300 gm tepung gandum
  4. Bahan untuk salutan :
  5. 1/2 cawan gula aising
  6. 1/4 cawan susu tepung (tak kisah brand ikut citarasa)
  7. Kacang/badam - jika suka boleh letak sebagai inti, tak letak pun tak apa
  8. Hiasan :
  9. Cherry merah - optional (jika suka) hias letak pada biskut

Cara untuk menyiapkan Biskut Arab Gebu

  1. Letak tepung gandum sedikit-sedikit dengan minyak sapi diadun hingga menjadi doh lembut.
  2. Ambil doh sebesar ibu jari atau ikut saiz yang dikehendaki, gentel jadi bulat. Jika suka letaklah kacang/badam sebagai inti dan gentel bulat susun atas dulang.
  3. Panaskan oven, bakar suhu 170 selama 15-20 minit atau hingga masak bergantung oven masing-masing.
  4. Satukan gula aising dan susu tepung, ambil biskut yang telah disejukkan terlebih dahulu tadi salut rata. Sedia dinikmati.

Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut Arab Gebu yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang lezat untuk keluarga/teman maupun menjadi ide dalam berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.