'/> Cara Gampang Menyiapkan Biskut Samperit Susu, Sempurna - Ragam Resepi

Cara Gampang Menyiapkan Biskut Samperit Susu, Sempurna

Biskut Samperit Susu

Anda sedang mencari inspirasi Bagaimana Menyiapkan Biskut Samperit Susu Anti Gagal yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut Samperit Susu, Enak memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya Anda. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan sharing tutorial cara menghidangkan Resep Biskut Samperit Susu, Lezat Sekali untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Samperit Susu yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Samperit Susu, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan Biskut Samperit Susu enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian istimewa. Berikutnya merupakan gambar seputar Biskut Samperit Susu yang dapat kamu jadikan ide.

Nah, kali ini kita coba, yuk, siapkan Biskut Samperit Susu sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat menyiapkan Biskut Samperit Susu menggunakan 7 bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.

#phopxcookpad2020 Biskut yang cair dalam mulut 😋😋. Lejen ni, raya dia mesti ada

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam pembuatan Biskut Samperit Susu:

  1. 250 g Buttercup
  2. 1/2 cwn susu pekat
  3. Esen vanila (1 penutup tudung Esen vanila)
  4. Tepung jagung 400g(beli pek kecik dh siap 400g)
  5. Pewarna kuning (jika perlu)
  6. 3 sdb tepung kastad
  7. Hiasan : ceri, coklat chip

Langkah-langkah untuk membuat Biskut Samperit Susu

  1. Masukkan butter, esen vanilla dan susu ke dalam bekas. Kacau sebati. Tak payah sampai kembang.
  2. Masukkan tepung kastaddan tepung jagung sedikit demi sedikit. Uli sampai jadi doh. Agak-agak boleh di tekan dalam acuan. Bahagi doh. Letak pewarna (jika suka)
  3. Tekan guna acuan. Letak hiasan ikut suka.
  4. Bakar 175c selama 20 -30 minit menggunakan api atas bawah (ikut oven masing2)
  5. Selamat mencuba 😊
  6. Kalau bancuhan agak keras blh tambah butter. Kalau bancuhan agak lembik blh tambah tepung jagung.
  7. Anginkan dulu 15 minit sebelum dibakar untuk mengelakkan bunganya jatuh.

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Biskut Samperit Susu yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.