Cara Gampang Menyiapkan Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! Anti Gagal

Anda sedang mencari ide Resep Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi!, Lezat Sekali yang unik?, Cara Gampang Membuat Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi!, Lezat Sekali memang saat ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya sobat. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. dan kali ini saya akan membagikan tutorial cara menyiapkan Cara Gampang Membuat Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi!, Lezat untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! yang enak selayaknya mempunyai aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi!, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan spesial. Berikutnya adalah gambar seputar Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! yang bisa Anda jadikan wawasan.
Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa membuat Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! menggunakan 4 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.
Updated : Sila lihat saya up resepi terbaru utk cookies ini dengan cara dan bahan yang lebih senang dan sesuai.. Biskut ini sangat sesuai untuk bayi berusia 7 bulan keatas. Ianya resepi tanpa gula dan garam tetapi sangat sedap dan cair dimulut untuk 'snack-time' si comel. Ikuti langkah dibawah, pasti menjadi. Note: Jangan skip step untuk hasil yang baik.
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam menyiapkan Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi!:
- 1 buku butter unsalted anchor
- 1/4 cawan kurma khalas (boleh cari di kedai kurma arab)
- 2 1/2 cawan tepung jagung(atau lebih)
- 1/2 sudu kecil baking powder(boleh skip)
Cara membuat Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi!
- Panaskan oven 140°
- Kisar kering kurma bersama 1/4 butter. Ini mengelakkan daripada kurma berketul dan keras.Kurma jangan sesekali kukus. Air pada kurma yang dikukus buatkan biskut jadi keras dan liat
- Pukul butter sehingga gebu dan putih
- Tambahkan kurma tadi dan pukul sebati
- Masukkan sedikit demi sedikit tepung jagung sehingga. Tekstur adunan haruslah sedikit keras. Jangan risau kerana apabila dibakar, tekstur tetap cair dimulut
- Bentukkan ikut citarasa anda.
- Sapukan mentega pada loyang dan bakar pada suhu 140° selama 15 minit atau sedikit perang. Jangan biarkan biskut terlalu lama kerana akan keras. Sentiasa pantau selepas 15minit di oven.
Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang menarik untuk keluarga/teman maupun menjadi ide untuk berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!