'/> Bagaimana Membuat Bahulu Rangup 3 Bahan, Bikin Ngiler - Ragam Resepi

Bagaimana Membuat Bahulu Rangup 3 Bahan, Bikin Ngiler

Bahulu Rangup 3 Bahan

Lagi mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Membuat Bahulu Rangup 3 Bahan yang Enak Banget yang unik?, Langkah Mudah untuk Menyiapkan Bahulu Rangup 3 Bahan yang Menggugah Selera memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kalian. orang-orang memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan tutorial cara menghidangkan Cara Gampang Menyiapkan Bahulu Rangup 3 Bahan yang Enak untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Bahulu Rangup 3 Bahan yang enak selayaknya memiliki aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Bahulu Rangup 3 Bahan, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Bahulu Rangup 3 Bahan yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan spesial. Selanjutnya adalah gambar tentang Bahulu Rangup 3 Bahan yang dapat sobat jadikan contoh.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Bahulu Rangup 3 Bahan yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Bahulu Rangup 3 Bahan menggunakan 3 bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.

#resipi3bahan #goldenapron2020 Dondang dendang.. Nyum nyummm Hok alohhh 3 bahan jadi molek haaa.. 😋 Masa tengok mejadi macam ni diri sendiri teruja haha .. Acuan ikan emas ni mak beri hadiah tau.. dia tau kita suka masak-masak, baking macam-macam.. Kalau mak yang beri mesti sayang giler kan.. Apa lagi buat minum petang ler kita.. elok sangat hubby dari opis pun tanya.. nanti petang balik kerja ada kudapan ke? Terus kita jawab ada.. special gitu.. Alergik mengadap bahulu panas-panas ni.. kenapa sedap sangat 10 ketul pun rasa macam baru maka seketul aje ni.. Tapi bila dah sejuk lagi sedap.. ada rasa rangup cicah pula dengan air kopi aduhhhh... merecik..

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam pembuatan Bahulu Rangup 3 Bahan:

  1. 1 cawan tepung gandum
  2. 1 cawan gula kastor/halus - bole kurangkan sedikit jika tak suka manis
  3. 3 biji telur

Cara membuat Bahulu Rangup 3 Bahan

  1. Satukan telur dan gula pukul hingga kembang, putih gebu.
  2. Masukkan tepung sedikit-sedikit sambil gaul sebati (saya sebatikan guna hand mixer speed 1).
  3. Panaskan acuan di dalam oven dahulu, sapu minyak masak letak adunan jangan penuh. Bakar suhu 160 selama 20-30 minit atau hingga masak.
  4. Apabila masak, terus keluarkan bahulu dari acuan dan sejukkan. Boleh dinikmati atau boleh simpan di dalam bekas kedap udara. Sedap bahulu style kampung ada rangup-rangup.
  5. Nota : Letak esen vanila untuk bau wangi. Kalau rajin sangai lah dulu tepung tu..

Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Bahulu Rangup 3 Bahan yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang enak untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide untuk berjualan makanan. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.