Resep Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭 yang Enak Banget

Anda sedang mencari inspirasi Resep Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭 yang Bikin Ngiler yang unik?, Resep Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭, Lezat Sekali memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya Anda. masyarakat memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan berbagi langkah-langkah cara menyiapkan Resep Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭 Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭 yang enak harusnya sih memiliki aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭 enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian istimewa. Selanjutnya adalah gambar seputar Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭 yang dapat kalian jadikan wawasan.
Nah, kali ini kita coba, yuk, buat Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭 sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat menyiapkan Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭 memakai 11 bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.
Biskut palinggg sedap! Uchu buat separuh adunan ikut resepi Mak..mungkin beliau juga ‘mak’ anda semua.. Mak Azlina Ina. Mak baking2 rakyat Malaysia🤣 Resepi asal Mak guna Nutella, Uchu ganti dengan biscoff spread. Sedapnyer bau biscoff ni..terima kasih ‘mak’ sebab tak jemu2 upload resepi free kat Fb mak..❤️ Nampaknya mmg tak cukup..patutlah mak bagi resepi asal sukatan butter 500g..🤣🤣 kena buat lagi laa gayanyer.. Biskut raya! Masih men google mane asalnya Swiss Tart? Adakah Swiss? Ye betul tu..sendiri jawab lepas google lagi..so boleh lah hestek #cppassport Switzerland 🇨🇭
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭:
- 250 g pure butter (Uchu guna Anchor 227 g)
- 75 g gula ising
- 25 g susu tepung
- 4 sudu besar Biscoff spread (Uchu tambah)
- 190 g tepung red rose/tepung biskut/tepung gandum
- 155 g tepung jagung
- 1 sudu teh esen vanila
- 1/4 cawan chocolate rice
- Kacang hazel (bakar selama 15 minit suhu 160c @ sangai)
- 1 botol Biscoff Spread (resepi asal guna Nuttela)
- Nota: uchu guna 227g (1 ketul) butter Anchor kemudian tambah dengan Biscoff spread tu..so jadilah lebih kurang 250g seperti resepi asal
Langkah-langkah membuat Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭
- Kacau sebati butter dan gula ising. Tak perlu sampai kembang. Tambahkan susu tepung dan Biscoff Spread. Kacau sebati.
- Ayakkan tepung jagung ke dalam adunan. Kacau rata. Kemudian ayak pula tepung biskut sedikit demi sedikit sehingga mendapat adunan yang tidak melekat dibekas/jari. Pastikan adunan tetap lembut.
- Tambahkan chocolate rice. Uli rata.
- Tekan adunan menggunakan acuan semperit open nozzle (naga/ulat bulu/swiss) di atas macaron mat atau loyang dioles sedikit butter. (Mak kata, kalau guna baking paper susah nak lekat biskut) Uchu guna nozzle ape yg ada je di rumah.😅
- Tekan sikit bahagian tengah biskut dengan jari. Kemudian pipekan Biscoff spread. Letak kacang hazel di atasnya. Tips: bahagikan adunan kepada 3 bahagian. Gunakan 1 bahagian terlebih dahulu, 2 lagi ditutup kemas dahulu supaya tetap lembut. Jika adunan tak licin apabila ditekan, tambahkan sedikit Biscoff spread dan uli rata.
- Panaskan oven pada suhu 160c. Laraskan rak pada bahagian tengah. Bakar selama 20 minit. Walaubagaimanapun, suhu bergantung pada oven masing2.
- Sejukkan atas redai supaya biskut tidak terpeluap dan tahan kerangupannya. Kemudian simpan dalam balang.
Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Hazel Biscoff Swiss Tart 🇨🇭 yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!