'/> Resep Biskut Samperit Susu Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut Samperit Susu Anti Gagal

Biskut Samperit Susu

Anda sedang mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Samperit Susu, Sempurna yang unik?, Bagaimana Menyiapkan Biskut Samperit Susu, Enak Banget memang saat ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya sobat. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi langkah-langkah cara memasak Resep Biskut Samperit Susu yang Bikin Ngiler untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Samperit Susu yang enak selayaknya mempunyai aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Samperit Susu, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut Samperit Susu yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian istimewa. Berikutnya adalah gambar berkaitan dengan Biskut Samperit Susu yang bisa kamu jadikan contoh.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut Samperit Susu yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut Samperit Susu menggunakan 7 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

#phopxcookpad2020 Biskut yang cair dalam mulut 😋😋. Lejen ni, raya dia mesti ada

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam pembuatan Biskut Samperit Susu:

  1. 250 g Buttercup
  2. 1/2 cwn susu pekat
  3. Esen vanila (1 penutup tudung Esen vanila)
  4. Tepung jagung 400g(beli pek kecik dh siap 400g)
  5. Pewarna kuning (jika perlu)
  6. 3 sdb tepung kastad
  7. Hiasan : ceri, coklat chip

Langkah-langkah untuk membuat Biskut Samperit Susu

  1. Masukkan butter, esen vanilla dan susu ke dalam bekas. Kacau sebati. Tak payah sampai kembang.
  2. Masukkan tepung kastaddan tepung jagung sedikit demi sedikit. Uli sampai jadi doh. Agak-agak boleh di tekan dalam acuan. Bahagi doh. Letak pewarna (jika suka)
  3. Tekan guna acuan. Letak hiasan ikut suka.
  4. Bakar 175c selama 20 -30 minit menggunakan api atas bawah (ikut oven masing2)
  5. Selamat mencuba 😊
  6. Kalau bancuhan agak keras blh tambah butter. Kalau bancuhan agak lembik blh tambah tepung jagung.
  7. Anginkan dulu 15 minit sebelum dibakar untuk mengelakkan bunganya jatuh.

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Samperit Susu yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.