'/> Resep Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! Anti Gagal

Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi!

Lagi mencari ide Resep Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi!, Lezat Sekali yang unik?, Bagaimana Menyiapkan Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! Anti Gagal memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kamu. masyarakat memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. nah kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara menyajikan Resep Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! yang Menggugah Selera untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi!, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan istimewa. Seterusnya adalah gambar tentang Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! yang dapat sobat jadikan inspirasi.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! memakai 4 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Updated : Sila lihat saya up resepi terbaru utk cookies ini dengan cara dan bahan yang lebih senang dan sesuai.. Biskut ini sangat sesuai untuk bayi berusia 7 bulan keatas. Ianya resepi tanpa gula dan garam tetapi sangat sedap dan cair dimulut untuk 'snack-time' si comel. Ikuti langkah dibawah, pasti menjadi. Note: Jangan skip step untuk hasil yang baik.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi!:

  1. 1 buku butter unsalted anchor
  2. 1/4 cawan kurma khalas (boleh cari di kedai kurma arab)
  3. 2 1/2 cawan tepung jagung(atau lebih)
  4. 1/2 sudu kecil baking powder(boleh skip)

Cara membuat Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi!

  1. Panaskan oven 140°
  2. Kisar kering kurma bersama 1/4 butter. Ini mengelakkan daripada kurma berketul dan keras.Kurma jangan sesekali kukus. Air pada kurma yang dikukus buatkan biskut jadi keras dan liat
  3. Pukul butter sehingga gebu dan putih
  4. Tambahkan kurma tadi dan pukul sebati
  5. Masukkan sedikit demi sedikit tepung jagung sehingga. Tekstur adunan haruslah sedikit keras. Jangan risau kerana apabila dibakar, tekstur tetap cair dimulut
  6. Bentukkan ikut citarasa anda.
  7. Sapukan mentega pada loyang dan bakar pada suhu 140° selama 15 minit atau sedikit perang. Jangan biarkan biskut terlalu lama kerana akan keras. Sentiasa pantau selepas 15minit di oven.

Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.