'/> Resep Biskut Jejari Coklat Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut Jejari Coklat Anti Gagal

Biskut Jejari Coklat

Anda sedang mencari inspirasi Cara Gampang Membuat Biskut Jejari Coklat yang Bisa Manjain Lidah yang unik?, Resep Biskut Jejari Coklat Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kamu. masyarakat memang sudah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. dan kali ini saya akan sharing tutorial cara membuat Resep Biskut Jejari Coklat Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Jejari Coklat yang enak seharusnya punya aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Jejari Coklat, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut Jejari Coklat enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian spesial. Selanjutnya adalah gambar berkaitan dengan Biskut Jejari Coklat yang bisa Anda jadikan inspirasi.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Jejari Coklat adalah 4-5 orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Jejari Coklat diperkirakan sekitar 1 jam 30minit.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Jejari Coklat yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut Jejari Coklat menggunakan 4 jenis bahan dan 4 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Resipi ni mudah je. Jika roti tak habis tu, boleh je buat resipi ni. Anak2 mak Ayah pasti suka 😬

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam pembuatan Biskut Jejari Coklat:

  1. 4 keping roti
  2. 200 gm milk coklat
  3. 100 gm mentega
  4. 100 gm nestum

Cara membuat Biskut Jejari Coklat

  1. Roti dipotong nipis memanjang. Susun atas dulang pembakar. Bakar selama 10-15minit pada suhu 150darjah celcius. Sejukkan seketika.
  2. Sementara itu, coklat dan mentega dicairkan sebati.
  3. Celup roti yang dibakar tadi dengan bancuhan coklat. Kemudian sadur dengan nestum. Ulangi langkah ini sehingga roti habis.
  4. Boleh simpan dalam bekas kedap udara dan dinikmati bila-bila masa sahaja. Selamat mencuba 😊

Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut Jejari Coklat yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang lezat untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.