Resep Biskut Chipsmore Anti Gagal

Sedang mencari inspirasi Bagaimana Membuat Biskut Chipsmore Anti Gagal yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Chipsmore, Menggugah Selera memang saat ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya sobat. masyarakat memang telah terbiasa menggunakan internet di HP untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara memasak Bagaimana Menyiapkan Biskut Chipsmore yang Lezat untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Chipsmore yang enak harusnya sih memiliki aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Chipsmore, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut Chipsmore yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan istimewa. Seterusnya adalah gambar mengenai Biskut Chipsmore yang bisa kamu jadikan inspirasi.
Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut Chipsmore sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat menyiapkan Biskut Chipsmore memakai 11 jenis bahan dan 3 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.
Rangup rasa lebih coklat setiap gigitan
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam pembuatan Biskut Chipsmore:
- Bahan-bahan :
- 1 buku (250gm) buttercup
- 140 gm gula perang
- 140 gm gula castor
- 2 biji telur size A atau B
- 380 gm tepung gandum
- 2 tbsp serbuk koko
- 1 tsp esen vanila
- 1 tsp soda bikarbonat
- 1 tsp double action baking powder
- hiasan : coklat chips
Langkah-langkah untuk membuat Biskut Chipsmore
- Tepung gandum, soda, double action baking powder, serbuk koko diayak bersama, kemudian ketepikan. Dalam mangkuk pukul manja buttercup bersama dengan gula hingga sebati, guna senduk sahaja Masukkan telur & esen vanila, pukul/kacau sebati Masukkan tepung yg telah diayak tadi, kacau hingga sekata dan sebati, kejadian doh lembut lembik Simpan sebentar dalam peti ais untuk elakkan biskut terlalu kembang semasa bakar, boleh rangupkan biskut juga
- Sediakan loyang, ambil doh bulat-bulatkan sebesar guli susun atas loyang, letak coklat chips atas doh comel tu, suka hati nak coklat chips banyak mana.
- Panaskan oven 10 minit Bakar biskut 25 minit suhu 170, atau hingga masak bergantung oven masing-masing. selamat mencuba.
Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara membuat Biskut Chipsmore yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!