'/> Resep Biskut Bangkit Cheese yang Sempurna - Ragam Resepi

Resep Biskut Bangkit Cheese yang Sempurna

Biskut Bangkit Cheese

Anda sedang mencari inspirasi Resep Biskut Bangkit Cheese yang Sempurna yang unik?, Resep Biskut Bangkit Cheese yang Bikin Ngiler memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menyajikan Resep Biskut Bangkit Cheese yang Lezat Sekali untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Bangkit Cheese yang enak selayaknya punya aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Bangkit Cheese, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut Bangkit Cheese enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan spesial. Next merupakan gambar tentang Biskut Bangkit Cheese yang dapat sobat jadikan inspirasi.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Bangkit Cheese yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Bangkit Cheese memakai 9 jenis bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.

#goldenapron2020 #minggu30 Percubaan pertama saya buat biskut bangkit ni. Sedikit rapuh, tapi saya suka sangat, macam makan sagun pula rasa. Ni baru namanya amatur🤭. Jom lihat resepi dibawah jom!👇👇👇

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Biskut Bangkit Cheese:

  1. 250 gm butter/ majerin
  2. 180 gm gula aising
  3. 2 biji kuning telur
  4. 250 gm tepung ubi (digoreng tanpa minyak selama 10min)
  5. 200 gm tepung jagung
  6. 20 gm susu tepung
  7. 20 gm serbuk badam (sangai juga bersama tepung ubi)
  8. 100 gm keju cheddar parut
  9. 1/2 sk serbuk penaik

Cara membuat Biskut Bangkit Cheese

  1. Selepas goreng tepung ubi, satukan bahan kering. Gaul sebati.
  2. Pukul butter, gula dan garam. Masukkan telur kuning dan pukul lagi. Masukkan keju dan gaul.
  3. Satukan bahan kering sedikit demi sedikit sehingga membentuk doh. (Doh agak berderai tapi masih boleh jadi doh)
  4. Canaikan doh dan terap.
  5. Bakar dengan suhu 170’c selama 25minit. Selamat mencuba😊

Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut Bangkit Cheese yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang enak untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide dalam berbisnis kuliner. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.