'/> Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang Sempurna - Ragam Resepi

Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang Sempurna

Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳

Lagi mencari inspirasi Resep Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 Anti Gagal yang unik?, Cara Gampang Membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi panduan cara menyajikan Resep Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 Anti Gagal untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang enak seharusnya punya aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian spesial. Seterusnya adalah gambar berkaitan dengan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang bisa sobat jadikan ide.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 menggunakan 6 bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.

#cppassport Biskut pertama Aznie raya tahun ni, tak lain dan tak bukan biskut samperit @ orang panggil biskut bunga cina. Kenapa bunga cina ye. Mungkin sebab adanya buah cerry penyerinya. Warna merah memang cukup sinonim bagi masyarakat cina kan. Bagi mereka merah ni ong @ dalam erti kata lain, pembawa tuah @ rezeki. Untuk kali ni Aznie kekalkan rupa paras asli macam dulu-dulu. Rindu pulak dengan bentuk rupa samperit orang dulu-dulu. Mak Aznie cakap samperit orang sekarang, samperit kedekut😳, kecik sangat. Bukan macam dulu-dulu. Puas dapat makan😆. Pulak dah, kedekut katanya. Mak tak tau samperit tu la yang viral sebab bunga fia yang comel. 🤦🏻‍♀️.Resepi kali ni Aznie #cooksnap dari

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳:

  1. 1 cawan majerin/ butter
  2. 1 cawan susu pekat
  3. 1 penutup esen vanila
  4. 3 sudu besar tepung kastard
  5. 4 1/2 cawan tepung jagung
  6. cherry untuk hiasan**

Langkah-langkah membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳

  1. Cara Masukkan majerin, susu pekat, esen vanila & pewarna kuning ke dlm bekas & kacau guna senduk semua bahan bagi sebati
  2. Masukan tepung kastard,kacau rata kemudian baru masukan tepung jagung sedikit demi sedikit.uli dengan hujung jari.
  3. Tabur sedikit demi sedikit tepung jagung semasa uli supaya doh tidak lembik.
  4. Kemudian masukan doh kedalam acuan semperit, tekankan acuan doh keatas loyang pembakar. letakkan buah ceri diatas kuih sebagai hiasan.
  5. Panaskan oven dan bakar pada suhu 160°c selama tigapuluh minit atau sehingga masak (bergantung pada kepanasan oven masing masing)
  6. Biarkan sejuk seketika kemudian bolelah diisi kedalam bekas. kedap udara

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.