Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang Sempurna

Lagi mencari inspirasi Resep Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 Anti Gagal yang unik?, Cara Gampang Membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi panduan cara menyajikan Resep Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 Anti Gagal untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang enak seharusnya punya aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian spesial. Seterusnya adalah gambar berkaitan dengan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang bisa sobat jadikan ide.
Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 menggunakan 6 bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.
#cppassport Biskut pertama Aznie raya tahun ni, tak lain dan tak bukan biskut samperit @ orang panggil biskut bunga cina. Kenapa bunga cina ye. Mungkin sebab adanya buah cerry penyerinya. Warna merah memang cukup sinonim bagi masyarakat cina kan. Bagi mereka merah ni ong @ dalam erti kata lain, pembawa tuah @ rezeki. Untuk kali ni Aznie kekalkan rupa paras asli macam dulu-dulu. Rindu pulak dengan bentuk rupa samperit orang dulu-dulu. Mak Aznie cakap samperit orang sekarang, samperit kedekut😳, kecik sangat. Bukan macam dulu-dulu. Puas dapat makan😆. Pulak dah, kedekut katanya. Mak tak tau samperit tu la yang viral sebab bunga fia yang comel. 🤦🏻♀️.Resepi kali ni Aznie #cooksnap dari
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳:
- 1 cawan majerin/ butter
- 1 cawan susu pekat
- 1 penutup esen vanila
- 3 sudu besar tepung kastard
- 4 1/2 cawan tepung jagung
- cherry untuk hiasan**
Langkah-langkah membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳
- Cara Masukkan majerin, susu pekat, esen vanila & pewarna kuning ke dlm bekas & kacau guna senduk semua bahan bagi sebati
- Masukan tepung kastard,kacau rata kemudian baru masukan tepung jagung sedikit demi sedikit.uli dengan hujung jari.
- Tabur sedikit demi sedikit tepung jagung semasa uli supaya doh tidak lembik.
- Kemudian masukan doh kedalam acuan semperit, tekankan acuan doh keatas loyang pembakar. letakkan buah ceri diatas kuih sebagai hiasan.
- Panaskan oven dan bakar pada suhu 160°c selama tigapuluh minit atau sehingga masak (bergantung pada kepanasan oven masing masing)
- Biarkan sejuk seketika kemudian bolelah diisi kedalam bekas. kedap udara
Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!