'/> Cara Gampang Menyiapkan Biskut masam manis jalur gemilang Anti Gagal - Ragam Resepi

Cara Gampang Menyiapkan Biskut masam manis jalur gemilang Anti Gagal

Biskut masam manis jalur gemilang

Sedang mencari ide Cara Gampang Menyiapkan Biskut masam manis jalur gemilang, Lezat yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut masam manis jalur gemilang, Bikin Ngiler memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kamu. orang-orang memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara memasak Resep Biskut masam manis jalur gemilang Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut masam manis jalur gemilang yang enak selayaknya mempunyai aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut masam manis jalur gemilang, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan Biskut masam manis jalur gemilang yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan istimewa. Seterusnya merupakan gambar tentang Biskut masam manis jalur gemilang yang dapat kalian jadikan inspirasi.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut masam manis jalur gemilang adalah 10 orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut masam manis jalur gemilang diperkirakan sekitar 2 jam.

Nah, kali ini kita coba, yuk, siapkan Biskut masam manis jalur gemilang sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat membuat Biskut masam manis jalur gemilang menggunakan 13 bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.

#merdeka2020 #goldenapron2020 Biskut hawflakes (masam manis) dihiasi jalur gemilang dan logo hari merdeka 2020,malaysia prihatin Pakej complete dalam satu biskut dapat rasa coklat masam manis, biskut yg berlemak dan jg topingnya yg manis.

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Biskut masam manis jalur gemilang:

  1. Bahagian biskut
  2. 125 gm marjerin pelangi
  3. 50 gm gula icing
  4. 50 gm tepung jagung
  5. 1 sudu besar susu tepung
  6. 1 sudu kecil esen vanilla
  7. 1 biji kuning telor
  8. 1 paket coklat masam manis hawflakes dipecah-pecahkan
  9. 175 gm tepung gandum
  10. Bahagian toping
  11. 1 sudu besar meringue powder
  12. 1 cawan gula icing
  13. 2 sudu besar air suam, dimasukkan sedikit2 mengikut keperluan

Cara untuk menyiapkan Biskut masam manis jalur gemilang

  1. Masukkan marjerin, gula dan esen vanilla putar sehingga gebu, masukkan kuning telor, gaul lagi, masukkan tepung jagung dan susu tepung, taburkan coklat hawflakes dan masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit sehingga doh tidak melekat ditangan.
  2. Canai doh dan terap mengikut acuan yg disukai. Kemudian bakar didalam oven selama 30 minit pada suhu 180 ° atau sehingga di bawah biskut kering dan keperang perangan
  3. Sejukkan dulu biskutnya
  4. Untuk toping nya. Masukkan meringue powder dan gula icing tambah air suam dan putar menggunakan mixer sehingga gebu dan kental. Bahagikan dan warnakan mengikut suka
  5. Lukis dan warna diatas biskut yg sudah siap dimasak. Selepas siap melukis, masak semula biskut didalam oven pada api paling perlahan suhu kurang dari 60 °selama 10 - 15 minit sehingga topingnya kering

Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Biskut masam manis jalur gemilang yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi dalam berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.