Cara Gampang Membuat Biskut Kerang / Biskut Pasir Anti Gagal

Sedang mencari ide Bagaimana Membuat Biskut Kerang / Biskut Pasir, Lezat Sekali yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut Kerang / Biskut Pasir, Bikin Ngiler memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya sobat. masyarakat memang telah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan berbagi langkah-langkah cara menghidangkan Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Kerang / Biskut Pasir Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Kerang / Biskut Pasir yang enak harusnya sih punya aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Kerang / Biskut Pasir, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan Biskut Kerang / Biskut Pasir enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian istimewa. Selanjutnya merupakan gambar mengenai Biskut Kerang / Biskut Pasir yang bisa kalian jadikan ide.
Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut Kerang / Biskut Pasir yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Biskut Kerang / Biskut Pasir memakai 11 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.
Biskut legend yang digemari ramai... orang sekarang jarangbyang buat biskut ni.. orang dulu-dulu je rajin.. suka dengan rasa biskut ni... sedap dan wangi.. selamat mencuba...
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Biskut Kerang / Biskut Pasir:
- Bahan
- 1 1/2 cawan majerin
- 1 1/4 cawan gula halus
- 2 cawan tepung gandum
- 2 cawan tepung kastad
- 3 cawan tepung jagung
- 1 sudu teh serbuk penaik
- 4 biji kuning telur
- 4 s/b Serbuk koko
- 2 s/b Susu pekat manis
- 1 s/t Esen vanila
Cara untuk menyiapkan Biskut Kerang / Biskut Pasir
- Cara-caranya - Pukul mentega/majerin hingga kembang dan masukkan telur satu persatu. Pukul lagi...masukkan esen vanila...
- Ayak campuran tepung-tepung & serbuk penaik. Masukkan sedikit demi sedikit ke dalam adunan mentega yang telah kembang.
- Bahagi doh kepada 2 bahagi bahagian. (1)plain (2) + serbuk koko jg susu pekat manis...
- Bentukkan kedua2 adunan memanjang supaya mudah memasuki kedalam acuan
- Cantumkan 2 warna. Masuk ke dalam acuan dan tekan. Potong dengan benang atau dawai besi.
- Masak dalam oven suhu 180’C selama 15 minit.
Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara membuat Biskut Kerang / Biskut Pasir yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!