Cara Gampang Membuat Biskut Kelapa Legend, Enak

Sedang mencari ide Cara Gampang Menyiapkan Biskut Kelapa Legend yang Enak Banget yang unik?, Resep Biskut Kelapa Legend Anti Gagal memang saat ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kalian. masyarakat memang telah terbiasa menggunakan internet di HP untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara menghidangkan Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Kelapa Legend, Bikin Ngiler untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Kelapa Legend yang enak selayaknya punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Kelapa Legend, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut Kelapa Legend enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian spesial. Seterusnya adalah gambar seputar Biskut Kelapa Legend yang dapat kamu jadikan contoh.
Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut Kelapa Legend sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa membuat Biskut Kelapa Legend memakai 7 jenis bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.
Biskut ni ada kenangan tersendiri.. masa kecik-kecik dulu suka sangat makan biskut ni.. bila dapat buat sendiri suka beno rasanya.. hihihi.. sedap
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan Biskut Kelapa Legend:
- Bahan
- 170 gm roti kok yg dah dihancurkan jd serbuk
- 120 gm gula halus
- 50 gm tepung jagung
- 1/4 cwn air
- 1 sudu teh garam halus atau ikut rasa masin yg korang nak
- 200 gm kelapa yg putih (sangai sikit sampai perang)
Langkah-langkah membuat Biskut Kelapa Legend
- Klau guna kelapa kering letak air tapi klau guna kelapa parut segar tak yah letak air abaikan je ye
- Part ni cuma nak bagi adunan lekat je kalau kurang tambah lagi air tapi jangan banyak2 kang ke dinding.. hehehe... agak2 bole kepal lekat ok la sebab nanti nak terap tak berderai)
- Cara senang je satukan semua sebati agak2 bole tekap x lerai ok la tu pastu cetaklah ikut suka Korang....siap cetak bakar dlm 20minit cmtu ikut oven korang la suhu mcm korang bakar biskut tu.....siap
- **untuk yang ni kelapa parut aznie sangaikan skit sampai perang.. jangan terlebih sangai pulak ya..cukup nampak ia kuning2 skit.. memang wangi... masa gaul semua bahan aznie spray skit air..agak2 bagi lembab skit je..macam adunan kome tengok orang jual putu piring tu.. n bila terap xberderai.. air jangan sebab nnt baling dinding biskut xpecah dinding yg retak.... hihihi...
Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut Kelapa Legend yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang enak untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berjualan makanan. Selamat mencoba!