Cara Gampang Membuat Biskut Cornflakes Crunchy (America), Enak Banget

Anda sedang mencari ide Cara Gampang Membuat Biskut Cornflakes Crunchy (America) Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut Cornflakes Crunchy (America) Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kamu. orang-orang memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. dan kali ini saya akan berbagi langkah-langkah cara menghidangkan Resep Biskut Cornflakes Crunchy (America) Anti Gagal untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang enak selayaknya punya aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Cornflakes Crunchy (America), pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan spesial. Next adalah gambar tentang Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang bisa kalian jadikan contoh.
Nah, kali ini kita coba, yuk, ciptakan Biskut Cornflakes Crunchy (America) sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America) memakai 7 jenis bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.
#cppassport Tahun ini tak banyak buat biskut raya,k ha tumpu hanya pada biskut yang digemari ramai.Itupun pilih biskut yang mudah dibuat sahaja untuk dimakan sendiri juga untuk diposkan buat yang tak dapat balik berhari raya bersama. Biskut Cornflakes Crunchy ini ringan dan rangup.Resepi menggunakan resepi asal dari kelas memasak zaman sekolah menengah lagi,menggunakan marjerin Planta.Boleh sahaja ditukar kepada butter.
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America):
- 300 gram Planta @ butter (Anchor Unsalted)
- 160 gram gula kastor @ gula perang (Brown Sugar CSR)
- 2 biji telur
- 1 camt esen vanila @ esen pandan (Star Brand)
- 190 gram tepung gandum
- 230 gram tepung jagung (Brown & Polson)
- 280 gram Kellog's Cornflakes
Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America)
- Putar Planta Marjerin @ butter bersama gula,telur dan esen vanila hingga sebati.
- Ayak tepung jagung sedikit demi sedikit ke dalam adunan tadi sambil dikaup dan balikkan.
- Ayak tepung gandum sedikit demi sedikit sambil dikaup balikkan adunan hingga bercampur-rata dan menjadi adunan lembut dan licin.
- Masukkan kellogg's cornflakes,ramas-ramaskan sedikit.Gaul dengan spatula.
- Jemput sedikit adunan,nipiskan menggunakan jari,letakkan di atas dulang pembakar.Adunan perlu nipis supaya masak sekata dan rangup.Jarakkan sedikit kedudukan biskutnya.
- Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu dengan suhu 170 C selama 20 - 22 minit @ sehingga garing/keperangan (bergantung kepada jenis oven).Siap.
Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!