Bagaimana Membuat Biskut sarang Semut (Malaysia) 🇲🇾 Anti Gagal

Lagi mencari inspirasi Resep Biskut sarang Semut (Malaysia) 🇲🇾, Bisa Manjain Lidah yang unik?, Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut sarang Semut (Malaysia) 🇲🇾, Lezat memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya sobat. masyarakat memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan berbagi tutorial cara menyiapkan Langkah Mudah untuk Membuat Biskut sarang Semut (Malaysia) 🇲🇾, Lezat Sekali untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut sarang Semut (Malaysia) 🇲🇾 yang enak seharusnya memiliki aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut sarang Semut (Malaysia) 🇲🇾, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau hendak menyiapkan Biskut sarang Semut (Malaysia) 🇲🇾 enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian spesial. Seterusnya adalah gambar mengenai Biskut sarang Semut (Malaysia) 🇲🇾 yang dapat sobat jadikan contoh.
Nah, kali ini kita coba, yuk, siapkan Biskut sarang Semut (Malaysia) 🇲🇾 sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat membuat Biskut sarang Semut (Malaysia) 🇲🇾 memakai 9 bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.
#cppassport Biskut ketiga dari Aznie untuk syawal yang bakal menjelma tidak lama lagi. Biskut yang amat mudah dan senang disediakan. Juga cepat penyediaannya. Biskut ni adalah biskut kegemaran anak- anak Aznie juga. Biskut ni adalah salah satu resepi bisktut yang sering disediakan oleh orang dulu-dulu juga. Suka sangat biskut lagend ni..
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan Biskut sarang Semut (Malaysia) 🇲🇾:
- 225 gram butter
- 200 gram tepung jagung
- 2 biji kuning telur
- 125 gram gula icing
- 275 gram tepung gandum
- 1/2 sk esen vanilla (aznie guna serbuk vanila je.. wangi)
- Bahan Hiasan Secukupnya
- Coklat rice
- Minik gula
Langkah-langkah untuk membuat Biskut sarang Semut (Malaysia) 🇲🇾
- Cara -Kacau butter & gula hingga sebati (jangan sampai kembang)
- Masuk kuning telur, esen vanilla juga semua tepung. Gaul rata & uli hingga jadi doh.
- Parut dlm paper cup. Tabur dgn coklat rice.
- Bakar suhu 140C lebih -kurang 20 minit (bergantung dgn oven masing2). Selamat mencuba.
-
Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Biskut sarang Semut (Malaysia) 🇲🇾 yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!