Bagaimana Membuat Biskut Arab Qysha yang Lezat

Anda sedang mencari inspirasi Resep Biskut Arab Qysha yang Bikin Ngiler yang unik?, Resep Biskut Arab Qysha yang Sempurna memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kalian. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi tutorial cara memasak Bagaimana Menyiapkan Biskut Arab Qysha yang Bikin Ngiler untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Arab Qysha yang enak selayaknya mempunyai aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Arab Qysha, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut Arab Qysha yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian spesial. Selanjutnya merupakan gambar berkaitan dengan Biskut Arab Qysha yang bisa kalian jadikan inspirasi.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Arab Qysha adalah 35 pcs. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Arab Qysha diperkirakan sekitar 15 Min.
Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut Arab Qysha yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Biskut Arab Qysha menggunakan 7 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.
Payah nak cari Minyak Sapi. Ingatkan bahan basah je licin. Dengan Pure Ghee sekali sold out. Raya kan… PKP ke tak, still on macam tahun-tahun sebelum nya. Baru ingat nak buat resipi tanpa minyak sapi, sekali kemas2 cabinet terjumpa ghee blend kat belakang sekali. Cukup la untuk satu adunan kecik. Lepas dah bake tu kesian lak buat sikit sebab dak kenit Qysha ni suka sangat 😂. Nasib baik senang & sekejap je, next time boleh buat lagi 😊 #cppassport
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Biskut Arab Qysha:
- 1 cawan Tepung Gandum
- 1/4 Tepung Susu
- 1/4 cawan Gula Aising
- 1/4 cawan Ghee
- Coating
- 1 sudu besar Tepung Susu
- 1/2 sudu besar Gula Aising
Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut Arab Qysha
- Gaul sebati Tepung Gandum, Tepung Susu & Gula Aising. Masukkan Ghee & uli sampai tak melekat. **Tak perlu letak semua Ghee kalau adunan dah tak melekat di tangan
- Bahagi kepada 3 dan letak pewarna (optional)
- Ambil doh sebesar ibu jari dan bulatkan. Susun dalam tray make sure ada jarak patuh sop 😂
- Bake suhu 160C selama 8 minit (panaskan oven 10 min sebelum bake)
- Sebatikan Tepung Susu & Gula Aising. Gaul biskut terus lepas keluar oven
- Susun biskut dalam papercup atau boleh terus masukkan biskut dalam balang
Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara membuat Biskut Arab Qysha yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!