'/> Resep Biskut Red Velvet yang Lezat Sekali - Ragam Resepi

Resep Biskut Red Velvet yang Lezat Sekali

Biskut Red Velvet

Lagi mencari ide Cara Gampang Membuat Biskut Red Velvet yang Bisa Manjain Lidah yang unik?, Resep Biskut Red Velvet, Menggugah Selera memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan berbagi panduan cara menghidangkan Resep Biskut Red Velvet, Enak untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Red Velvet yang enak seharusnya punya aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Red Velvet, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan Biskut Red Velvet yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian spesial. Next adalah gambar mengenai Biskut Red Velvet yang dapat kalian jadikan wawasan.

Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan Biskut Red Velvet sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa membuat Biskut Red Velvet memakai 17 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

Petua: buat biskut ni dekat2 sgt nak raya..sebab buat awal2..abis awal😜 #goldenapron2020

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan Biskut Red Velvet:

  1. 200 g butter
  2. 30 g shortening
  3. 1 sb minyak sapi
  4. 200 g gula perang
  5. 1 biji kuning telur
  6. 1/2 st garam
  7. 1 st cuka
  8. 300 g tepung rose/tepung biskut
  9. 15 g serbuk koko
  10. 50 g tepung jagung
  11. 1 sb tepung beras
  12. 1/2 st baking soda
  13. 1 st esen vanila
  14. 1-2 st pewarna merah
  15. 150 g cip coklat putih
  16. 100 g cip coklat hitam
  17. 150 g hirisan almond

Langkah-langkah untuk membuat Biskut Red Velvet

  1. Pukul butter,shortening,minyak sapi dan gula perang sehingga sebati sahaja. (Guna senduk je)
  2. Masukkan kuning telur,esen vanila dan garam dan cuka. Diikuti pewarna merah. Dapatkan warna merah lebih supaya bila bakar warna red velvet tak pudar.
  3. Ayak tepung rose,tepung beras,tepung jagung dan serbuk koko dan baking soda. Uli biasa2 je,jgn terlebih.
  4. Masukkan coklat chips putih,hirisan almond dan coklat chips coklat. Adun kaup balik je.
  5. Sudukan@guna jari je. Jangan gentel2,biar nampak adunan handmade yang longgar tapi nipis.
  6. Bakar pada suhu 150-160c selama 10-15 minit. Jangan lebih bakar,nanti warna merah tukar jadi coklat. Lepas keluar oven,mmg biskut rasa lembut sikit. Bila kena angin dah sejuk,biskut akan crunchy.
  7. P/s: semakin berkualiti coklat chips,makin sedap. Jgn over letak..manis kang..

Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut Red Velvet yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang menarik untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi untuk berbisnis kuliner. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.