'/> Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang Lezat Sekali - Ragam Resepi

Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang Lezat Sekali

Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond

Sedang mencari inspirasi Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang Lezat yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya Anda. para netizen memang telah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan membagikan panduan cara menyiapkan Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond Anti Gagal untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang enak harusnya sih memiliki aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian spesial. Berikutnya merupakan gambar mengenai Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang dapat kamu jadikan contoh.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond menggunakan 18 jenis bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

#1post1hope

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam pembuatan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond:

  1. Bahan A
  2. 250 g butter / marjerin
  3. 1/2 cawan gula perang halus
  4. 1 penutup esen vanila
  5. 2 sudu besar madu
  6. 1/2 sudu kecil soda bikarbonat
  7. Bahan B
  8. 1 sudu besar tepung beras
  9. 1 sudu kecil baking powder
  10. 1 sudu besar tepung jagung
  11. 1 1/2 cawan tepung gandum
  12. Bahan D
  13. 2 sudu besar susu tepung
  14. C Bahan
  15. Bahan E
  16. 1/2 cawan nestum
  17. 1/2 cawan cip coklat
  18. 1/2 cawan almond nips / strip

Cara membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond

  1. CARA-CARA GAUL BAHAN Mula-mula gaul rata bahan A. Nak senang saya gunakan whisk, kalau tak ada guna senduk biasa pun boleh. Lepas tu masukkan bahan B, kacau lagi bagi rata.Masukan bahan C pula sedikit demi sedikit dan kacau rata. Settled, masukkan bahan D, gaul rata lagi. Last sekali masukkan bahan E, gaul lagi bagi rata.
  2. 2. SIMPAN 30 MINIT DALAM PETI SEJUK Bila dah masukkan semua bahan, pastikan adunan elok tak berderai. Kalau adunan agak berderai tambah butter / majerin sikit sikit hingga adunan bersatu. Kemudian Simpankan dalam peti sejuk selama 30 minit.
  3. 3. SEDIA UNTUK DIBAKAR Ambil adunan sejemput sejemput atau guna sudu. Susun atas dulang pembakar. Panaskan oven 10 minit suhu 160. Bakar adunan selama 30-35 minit ikut oven masing masing. Kalau nak bakar biskut ni kena guna api slow ye.
  4. 4. SIAP Jangan risau kalau biskut ni masa panas dia agak lembut. Tunggu bila dah sejuk nanti baru keras elok. Fuh, bila gigit terasa rangup sangat!

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.