Resep Biskut cornflakes rangup Anti Gagal

Anda sedang mencari ide Bagaimana Menyiapkan Biskut cornflakes rangup Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut cornflakes rangup yang Sempurna memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kamu. orang-orang memang sudah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. dan kali ini saya akan sharing panduan cara menyiapkan Resep Biskut cornflakes rangup, Lezat Sekali untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut cornflakes rangup yang enak selayaknya punya aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut cornflakes rangup, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Biskut cornflakes rangup yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan spesial. Selanjutnya merupakan gambar berkaitan dengan Biskut cornflakes rangup yang bisa kamu jadikan contoh.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut cornflakes rangup adalah 2 balang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut cornflakes rangup diperkirakan sekitar 45 minit.
Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan Biskut cornflakes rangup sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa membuat Biskut cornflakes rangup memakai 8 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.
Biskut cornflakes yg paling sedap sy pernah makan! Mmg my top fav kuih raya. Berkali2 n dah berbalang sy makan sorang je 🤣
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut cornflakes rangup:
- 130 g cornflakes
- 150 g butter
- 80 g icing sugar
- 1 kuning telur
- 1 tsp vanilla
- 40 g tepung jagung
- 110 g tepung gandum
- Chocolate chips
Langkah-langkah untuk membuat Biskut cornflakes rangup
- Hancurkan cornflakes jadi 2 part, 1 kasar (untuk campur dalam adunan), 1 halus (untuk coating). Sy tumbuk pakai batu lesung n direct dalam penapis, senang xde sakit tgn nk ramas cornflakes tu. Ketepikan
- Whisk kan butter n icing sugar bg sekata,
- Masukkan kuning telur + vanilla, whisk lagi
- Masukkan tepung jagung + gandum. Gaul bagi sebati
- Masukkan cornflakes kasar, gaul sebati. Adunan memang akan lembik sikit dan susah nk dibentuk. Chilled kan dalam fridge sekejap sampai adunan tu boleh dibentuk.
- Sy bentukkan biskut ni pakai cookie scoop,so saiz akan sama je. Lepas bentukkan cookies, tempek dalam choc chips bg lekat,dan golekkan dalam cornflakes halus. Bakar 150°c / 28 minit Api atas bawah Fan off (Masa bakar ikut oven masing2 ya,agak2 dah golden brown tu,da masak la tu)
-
Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut cornflakes rangup yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!