Resep Biskut Cornflakes Crunchy (America) Anti Gagal

Anda sedang mencari inspirasi Cara Gampang Menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America), Enak Banget yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Cornflakes Crunchy (America), Lezat memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan sharing tutorial cara memasak Resep Biskut Cornflakes Crunchy (America) Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang enak selayaknya memiliki aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Cornflakes Crunchy (America), pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi suguhan istimewa. Seterusnya adalah gambar mengenai Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang bisa kalian jadikan ide.
Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut Cornflakes Crunchy (America) sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America) memakai 7 jenis bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.
#cppassport Tahun ini tak banyak buat biskut raya,k ha tumpu hanya pada biskut yang digemari ramai.Itupun pilih biskut yang mudah dibuat sahaja untuk dimakan sendiri juga untuk diposkan buat yang tak dapat balik berhari raya bersama. Biskut Cornflakes Crunchy ini ringan dan rangup.Resepi menggunakan resepi asal dari kelas memasak zaman sekolah menengah lagi,menggunakan marjerin Planta.Boleh sahaja ditukar kepada butter.
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Biskut Cornflakes Crunchy (America):
- 300 gram Planta @ butter (Anchor Unsalted)
- 160 gram gula kastor @ gula perang (Brown Sugar CSR)
- 2 biji telur
- 1 camt esen vanila @ esen pandan (Star Brand)
- 190 gram tepung gandum
- 230 gram tepung jagung (Brown & Polson)
- 280 gram Kellog's Cornflakes
Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America)
- Putar Planta Marjerin @ butter bersama gula,telur dan esen vanila hingga sebati.
- Ayak tepung jagung sedikit demi sedikit ke dalam adunan tadi sambil dikaup dan balikkan.
- Ayak tepung gandum sedikit demi sedikit sambil dikaup balikkan adunan hingga bercampur-rata dan menjadi adunan lembut dan licin.
- Masukkan kellogg's cornflakes,ramas-ramaskan sedikit.Gaul dengan spatula.
- Jemput sedikit adunan,nipiskan menggunakan jari,letakkan di atas dulang pembakar.Adunan perlu nipis supaya masak sekata dan rangup.Jarakkan sedikit kedudukan biskutnya.
- Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu dengan suhu 170 C selama 20 - 22 minit @ sehingga garing/keperangan (bergantung kepada jenis oven).Siap.
Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara membuat Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!