Langkah Mudah untuk Menyiapkan Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau, Bikin Ngiler
Anda sedang mencari inspirasi Resep Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau Anti Gagal yang unik?, Resep Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau yang Bikin Ngiler memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kamu. masyarakat memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. nah kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara membuat Cara Gampang Membuat Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau yang enak seharusnya memiliki aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan istimewa. Berikutnya merupakan gambar seputar Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau yang bisa kamu jadikan ide.
Nah, kali ini kita coba, yuk, buat Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa menyiapkan Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau memakai 8 bahan dan 3 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.
#TakLebih6Bahan Masak Apa Banjir? Bekalan roti kat kedai takde pada musim banjir ni, nak buat sandwich pun tak dapat. Jadi gunakan sahaja biskut kering cicah dengan Cili Saba. Nak sandwichkan biskut kering dengannya pun boleh. Sambil membasuh dan membersihkan rumah, sambil makan mencicah. Semoga semua baik2 belaka ok!😘 Cooksnap @sasha_sabrina Inspired by Cp @moe131 (Liverpool England)
Baca Juga
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau:
- Bahan Minimum
- Biskut kering/tawar/masin sebarang jenis (Uchu guna wholemeal)
- 1 tin chilli saba Ayam Brand/tuna
- Bahan tambahan
- 1 biji bawang merah (didadu)
- 1 biji cili padi (dihiris);optional
- 1/2 biji limau nipis diambil perahan
- Mayonis/cheese
Cara untuk menyiapkan Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau
- Campurkan semua bahan dalam satu mangkuk. Kacau rata. Sedia dijadikan pencicah roti atau biskut.
- Boleh panaskan jika suka.
- Tips merangupkan biskut yang dah agak lemau: panaskan biskut dalam oven selama 10minit pada suhu 150c.
Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Cili Saba / Tuna Cicah Biskut Kering Banjero + Tips Rangupkan Semula Biskut Lemau yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!