'/> Cara Gampang Menyiapkan Biskut Red Velvet 🇺🇸 Anti Gagal - Ragam Resepi

Cara Gampang Menyiapkan Biskut Red Velvet 🇺🇸 Anti Gagal

Biskut Red Velvet 🇺🇸

Sedang mencari ide Resep Biskut Red Velvet 🇺🇸 yang Bisa Manjain Lidah yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Red Velvet 🇺🇸 Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang telah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. dan kali ini saya akan membagikan tutorial cara menyiapkan Resep Biskut Red Velvet 🇺🇸 yang Menggugah Selera untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Red Velvet 🇺🇸 yang enak harusnya sih memiliki aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Red Velvet 🇺🇸, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan Biskut Red Velvet 🇺🇸 enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan spesial. Berikutnya merupakan gambar tentang Biskut Red Velvet 🇺🇸 yang dapat kalian jadikan wawasan.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis untuk membuat Biskut Red Velvet 🇺🇸 yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut Red Velvet 🇺🇸 menggunakan 21 bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.

Tak boleh balik kampung lagi untuk beraya tahun ni..2 tahun lah jadinya pos biskut dan baju raya ke kampung.. Sejarahnya bermula dari kek red velvet. Semasa World War II, bakers menggunakan jus beetroot untuk hasilkan warna bagi kek mereka. Bermula dari situ, berkembangnya ‘red velvet’ dalam dunia baking termasuklah terciptanya biskut red velvet seperti ini.. #cppassport USA 🇺🇸

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Biskut Red Velvet 🇺🇸:

  1. Bahan A
  2. 200 g unsalted butter (Uchu:pure butter)
  3. 30 g shortening
  4. 1 sudu besar minyak sapi
  5. 160 g gula perang
  6. Bahan B
  7. 1 biji kuning telur
  8. 1 sudu teh esen vanila
  9. 1 sudu teh red velvet emulco/pewarna merah
  10. 1/2 sudu teh garam (sebab guna unsalted butter)
  11. 1 sudu teh cuka
  12. Bahan C
  13. 300 g tepung red rose/tepung biskut/tepung gandum
  14. 15 g serbuk koko
  15. 50 g tepung jagung
  16. 1 sudu besar tepung beras
  17. 1/2 sudu teh baking powder
  18. Bahan D
  19. 150 g coklat chip putih
  20. 100 g coklat chip hitam
  21. 150 g almond flakes /ape2 kekacang kegemaran (disangai/dioven)

Cara membuat Biskut Red Velvet 🇺🇸

  1. Kacau bahan A sekadar sebati dan berkrim sahaja supaya biskut rangup dan tak mengembang selepas dibakar.
  2. Masukkan bahan B. Kacau sebati.
  3. Campurkan dan whisk bahan C dalam mangkuk lain terlebih dahulu. Kemudian ayak ke dalam bancuhan. Kaup balik gunakan senduk.
  4. Masukkan bahan D dan adun adunan gunakan tangan sahaja sekadar semuanya rata. Simpan doh dalam peti 15-30 minit.
  5. Cubit dan bentukkan ala kadar sahaja tanpa mengenakan tekanan pada adunan. Sehodoh yang boleh!🤣 Susun dalam loyang.
  6. Panaskan oven pada suhu 160c.
  7. Bakar selama 15 minit atau sehingga bawah biskut kekuningan/keperangan muda. Keluarkan biskut dan biarkan biskut sejuk pada suhu bilik. (Biskut akan rangup bila dah sejuk). Simpan dalam balang kedap udara.

Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut Red Velvet 🇺🇸 yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang lezat untuk keluarga/teman maupun menjadi ide untuk berjualan makanan. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.