Bagaimana Menyiapkan Biskut semperit susu cair di mulut Anti Gagal
Lagi mencari inspirasi Resep Biskut semperit susu cair di mulut, Sempurna yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut semperit susu cair di mulut Anti Gagal memang saat ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kamu. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. dan kali ini saya akan membagikan tutorial cara menyiapkan Bagaimana Membuat Biskut semperit susu cair di mulut Anti Gagal untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut semperit susu cair di mulut yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut semperit susu cair di mulut, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau mau menyiapkan Biskut semperit susu cair di mulut yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian spesial. Next merupakan gambar seputar Biskut semperit susu cair di mulut yang dapat sobat jadikan contoh.
Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut semperit susu cair di mulut yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Biskut semperit susu cair di mulut memakai 7 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.
Kisahnya anak dara mak ada balik,bila dah lama tak bali rumah myla la mengidam nak makan macam2. Dah nak puas ni,tetiba teringat kat kuih raya.mintak maknya buatkan.nak sangat makan katanya. Apalagi mak pun tengok barang kat dapur semua lengakap maka jadila biskut semperit😋😋
Baca Juga
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Biskut semperit susu cair di mulut:
- 1 cawan majerin/ butter
- 1 cawan susu pekat
- 1 penutup esen vanila
- 3 sudu besar tepung kastard
- 4 1/2 cawan tepung jagung
- Beberapa titis pewarna kuning
- Coklat chip untuk hiasan
Cara untuk menyiapkan Biskut semperit susu cair di mulut
- Masukkan majerin, susu pekat, esen vanila & pewarna kuning ke dlm bekas & kacau guna senduk semua bahan bagi sebati
- Masukan tepung kastard,kacau rata kemudian baru masukan tepung jagung sedikit demi sedikit.uli dengan hujung jari.
- Tabur sedikit demi sedikit tepung jagung semasa uli supaya doh tidak lembik.
- Kemudian masukan doh kedalam acuan semperit,tekankan acuan doh keatas loyang pembakar.letakkan coklat cips diatas kuih sebagai hiasan
- Panaskan oven dan bakar pada suhu 160°c selama tigapuluh minit atau sehingga masak(bergantung pada kepanasan oven masing masing)
- Biarkan sejuk seketika kemudian bolelah diisi kedalam bekas kedap udara.
Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut semperit susu cair di mulut yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang menarik untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!