'/> Bagaimana Menyiapkan Biskut Coklat Chip yang Menggugah Selera - Ragam Resepi

Bagaimana Menyiapkan Biskut Coklat Chip yang Menggugah Selera

Biskut Coklat Chip

Lagi mencari ide Bagaimana Membuat Biskut Coklat Chip yang Sempurna yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut Coklat Chip yang Bisa Manjain Lidah memang saat ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kalian. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara menyiapkan Resep Biskut Coklat Chip Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Coklat Chip yang enak seharusnya mempunyai aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Coklat Chip, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan Biskut Coklat Chip enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan istimewa. Next merupakan gambar mengenai Biskut Coklat Chip yang dapat kalian jadikan contoh.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat Biskut Coklat Chip yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Coklat Chip menggunakan 13 bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.

#dudukrumah

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan Biskut Coklat Chip:

  1. Bahan Basah
  2. 1 cwn Butter (230gm)
  3. 1/2 cwn Gula Kastor
  4. 1/2 cwn Gula Perang
  5. 1 biji Telur Gred A
  6. 1 1/2 sudu teh Esen Vanila
  7. Bahan Kering - diayak
  8. 2 1/4 cwn Tepung Gandum
  9. 1/4 cwn Serbuk Koko
  10. 1 sudu teh Baking Soda
  11. 1/2 sudu teh Garam Halus
  12. Hiasan
  13. 2 cwn Coklat Chip

Langkah-langkah membuat Biskut Coklat Chip

  1. Panaskan oven 180°c. Satukan bahan basah ke dalam mangkuk pengadun, pukul hingga sedikit kembang dan sebati.
  2. Masukkan bahan-bahan kering dan gaul sebati. Setelah sebati masukkan coklat chip dan gaul.
  3. Bulatkan kecil-kecil dan letakkan di atas baking paper.
  4. Bakar selama 10 - 15 minit. Selalu bakar 15 - 18 minit untuk jadikan rangup.
  5. Bila dah masak biarkan dahulu atas baking paper selama 3 minit, kemudian barulah dialih ke redai / dulang.

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Coklat Chip yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.