Bagaimana Membuat Biskut Mazola Anti Gagal

Lagi mencari inspirasi Resep Biskut Mazola Anti Gagal yang unik?, Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Mazola yang Enak Banget memang waktu ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kalian. orang-orang memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. nah kali ini saya akan berbagi tutorial cara menghidangkan Resep Biskut Mazola yang Enak Banget untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Mazola yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Mazola, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Biskut Mazola enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian istimewa. Selanjutnya merupakan gambar mengenai Biskut Mazola yang bisa Anda jadikan inspirasi.
Nah, kali ini kita coba, yuk, buat Biskut Mazola sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat membuat Biskut Mazola menggunakan 10 bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.
Sambil-sambil dok layan kolokium kajian tindakan ni, akak hapdet la resepi-resepi yang ada dalam draft tu. Biskut ni memang lejen, sesuai sangat untuk kudapan. Tak payah tunggu musim perayaan. Nak buat bila-bila masa pun boleh. Resepi inspirasi @cook_16041352
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Biskut Mazola:
- 2 cawan kacang tanah
- 2 1/4 cawan tepung gandum
- 1 sudu teh baking powder
- 2 sudu besar butter
- 1/2 cawan gula halus (saya guna gula icing)
- Secubit garam
- Minyak jagung mazola secukupnya
- Untuk sapuan dan hiasan
- 1 biji kuning telur untuk glaze
- Badam slice/keping
Cara membuat Biskut Mazola
- Masukkan semua bahan kedalam bekas (kecuali minyak mazola). Gaul sebati.
- Masukkan minyak mazola sambil gaul sebati supaya menjadi doh yang boleh dibentuk.
- Bentuk @ terap adunan ikut suka hati. Saya scoop dengan sudu metrik 1/2 tbsp.
- Susun dalam loyang yang dilapik baking paper. Sapu kuning telur dan letak kepingan badam.
- Bakar suhu 170c selama 20-30 minit @ sampai biskut masak (bergantung oven masing-masing)
- Sejukkan biskut sebelum disimpan dalam bekas kedap udara.
- 😋😋
Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut Mazola yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang enak untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi dalam berjualan makanan. Selamat mencoba!