Resep Biskut semperit susu cair di mulut yang Lezat Sekali

Sedang mencari inspirasi Resep Biskut semperit susu cair di mulut Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut semperit susu cair di mulut, Bikin Ngiler memang saat ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kamu. masyarakat memang sudah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. nah kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara memasak Resep Biskut semperit susu cair di mulut, Menggugah Selera untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut semperit susu cair di mulut yang enak seharusnya punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut semperit susu cair di mulut, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan Biskut semperit susu cair di mulut enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan istimewa. Selanjutnya merupakan gambar seputar Biskut semperit susu cair di mulut yang dapat sobat jadikan contoh.
Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut semperit susu cair di mulut yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut semperit susu cair di mulut memakai 7 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.
Kisahnya anak dara mak ada balik,bila dah lama tak bali rumah myla la mengidam nak makan macam2. Dah nak puas ni,tetiba teringat kat kuih raya.mintak maknya buatkan.nak sangat makan katanya. Apalagi mak pun tengok barang kat dapur semua lengakap maka jadila biskut semperit😋😋
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut semperit susu cair di mulut:
- 1 cawan majerin/ butter
- 1 cawan susu pekat
- 1 penutup esen vanila
- 3 sudu besar tepung kastard
- 4 1/2 cawan tepung jagung
- Beberapa titis pewarna kuning
- Coklat chip untuk hiasan
Langkah-langkah membuat Biskut semperit susu cair di mulut
- Masukkan majerin, susu pekat, esen vanila & pewarna kuning ke dlm bekas & kacau guna senduk semua bahan bagi sebati
- Masukan tepung kastard,kacau rata kemudian baru masukan tepung jagung sedikit demi sedikit.uli dengan hujung jari.
- Tabur sedikit demi sedikit tepung jagung semasa uli supaya doh tidak lembik.
- Kemudian masukan doh kedalam acuan semperit,tekankan acuan doh keatas loyang pembakar.letakkan coklat cips diatas kuih sebagai hiasan
- Panaskan oven dan bakar pada suhu 160°c selama tigapuluh minit atau sehingga masak(bergantung pada kepanasan oven masing masing)
- Biarkan sejuk seketika kemudian bolelah diisi kedalam bekas kedap udara.
Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut semperit susu cair di mulut yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!