'/> Resep Biskut Froot Loops, Lezat Sekali - Ragam Resepi

Resep Biskut Froot Loops, Lezat Sekali

Biskut Froot Loops

Lagi mencari ide Cara Gampang Membuat Biskut Froot Loops yang Bisa Manjain Lidah yang unik?, Resep Biskut Froot Loops Anti Gagal memang saat ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kamu. orang-orang memang sudah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan ide. nah kali ini saya akan sharing tutorial cara memasak Resep Biskut Froot Loops Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Froot Loops yang enak seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Froot Loops, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika hendak menyiapkan Biskut Froot Loops yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan spesial. Seterusnya adalah gambar seputar Biskut Froot Loops yang bisa kalian jadikan contoh.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis untuk membuat Biskut Froot Loops yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut Froot Loops menggunakan 10 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Biskut k.ha buat biase-biase sahaja,tak macam biskut order yang kiut-miut cantik bergaya.Asal nampak rupa biskut oklah tu ya 😅. Biskut anak-anak buah paling suka.Asalnya main campak dan campur mana bahan-bahan baki yang ada di dapur,tak sangka pula menjadi dan dia orang suka.Akhirnya wajib ada setiap kali Raya. Tahun ini tak dapat balik raya,kita poskan sahaja.Semoga tetap ceria walaupun tidak dapat bersua muka.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Biskut Froot Loops:

  1. 125 gram butter (Anchor unsalted)
  2. 125 gram butter (Anchor salted)
  3. 210 gram gula kastor @ gula perang (Brown Sugar CSR)
  4. 2 biji telur gred C
  5. 1 camt esen vanila
  6. 120 gram serbuk kacang gajus. (sangai,kisar halus)
  7. 60 gram bijan (sangai)
  8. 50 gram cornflakes (kisar halus)
  9. 190 gram tepung jagung (Brown & Polson)
  10. 180 gram tepung gandum (Faiza)

Langkah-langkah untuk membuat Biskut Froot Loops

  1. Putar butter,gula kastor,telur dan esen vanila hingga sebati menggunakan spatula.
  2. Masukkan kacang gajus kisar,cornflakes kisar dan bijan.Gaul.
  3. Masukkan tepung jagung sedikit demi sedikit.Gaul rata.
  4. Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit,gaul rata hingga menjadi doh lembut.
  5. Masukkan dalam bekas,balut dalam plastik,simpan di dalam peti ais selama 1 jam.
  6. Keluarkan adunan biskut,bulat-bulatkan dan leperkan menggunakan hujung jari @ spatula hingga sedikit nipis.
  7. Hiasi dengan froot loops.Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu dengan suhu 170 C selama 17 - 19 minit @ sehingga garing (bergantung kepada jenis oven).Siap. Kalau tak suka garing bakar dalam 15 ke 17 minit sahaja (biskut masih rangup & putih sedikit rupanya).

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara membuat Biskut Froot Loops yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.