'/> Resep Biskut Coklat Chip yang Sempurna - Ragam Resepi

Resep Biskut Coklat Chip yang Sempurna

Biskut Coklat Chip

Anda sedang mencari inspirasi Resep Biskut Coklat Chip Anti Gagal yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Coklat Chip Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan sharing panduan cara menyajikan Bagaimana Membuat Biskut Coklat Chip Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Coklat Chip yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Coklat Chip, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Biskut Coklat Chip enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian spesial. Seterusnya merupakan gambar mengenai Biskut Coklat Chip yang bisa kalian jadikan contoh.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Biskut Coklat Chip yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Coklat Chip menggunakan 13 bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

#dudukrumah

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Biskut Coklat Chip:

  1. Bahan Basah
  2. 1 cwn Butter (230gm)
  3. 1/2 cwn Gula Kastor
  4. 1/2 cwn Gula Perang
  5. 1 biji Telur Gred A
  6. 1 1/2 sudu teh Esen Vanila
  7. Bahan Kering - diayak
  8. 2 1/4 cwn Tepung Gandum
  9. 1/4 cwn Serbuk Koko
  10. 1 sudu teh Baking Soda
  11. 1/2 sudu teh Garam Halus
  12. Hiasan
  13. 2 cwn Coklat Chip

Langkah-langkah membuat Biskut Coklat Chip

  1. Panaskan oven 180°c. Satukan bahan basah ke dalam mangkuk pengadun, pukul hingga sedikit kembang dan sebati.
  2. Masukkan bahan-bahan kering dan gaul sebati. Setelah sebati masukkan coklat chip dan gaul.
  3. Bulatkan kecil-kecil dan letakkan di atas baking paper.
  4. Bakar selama 10 - 15 minit. Selalu bakar 15 - 18 minit untuk jadikan rangup.
  5. Bila dah masak biarkan dahulu atas baking paper selama 3 minit, kemudian barulah dialih ke redai / dulang.

Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Coklat Chip yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.