'/> Resep Biskut “BlackPink” Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut “BlackPink” Anti Gagal

Biskut “BlackPink”

Sedang mencari ide Bagaimana Membuat Biskut “BlackPink” yang Lezat yang unik?, Resep Biskut “BlackPink” yang Enak memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya Anda. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan panduan cara membuat Cara Gampang Membuat Biskut “BlackPink” yang Enak untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut “BlackPink” yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut “BlackPink”, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Biskut “BlackPink” yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian istimewa. Next adalah gambar berkaitan dengan Biskut “BlackPink” yang dapat sobat jadikan inspirasi.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut “BlackPink” adalah 50@60biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut “BlackPink” yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut “BlackPink” memakai 10 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

Baca Juga

Biskut hipster la kenkonon mengikut zaman anak anak sekarang😊. Mengambil nama sempena group terhangat kpop masakini. Sangat ringkas dan sedap. Selamat mencuba🤗

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut “BlackPink”:

  1. 150 gm butter*
  2. 70 gm gula halus*
  3. Sedikit esen vanilla*
  4. 150 gm tepung gandum
  5. 70 gm emping jagung
  6. 30 gm badam cincang
  7. 30 gm cip stoberi
  8. 30 gm cip coklat
  9. Hiasan
  10. Coklat masakan (stoberi&coklat)

Cara membuat Biskut “BlackPink”

  1. Kumpulkan bahan dan timbang
  2. Pukul bahan bertanda * (butter, gula, esen vanilla) sehingga kembang.
  3. Kemudian masukkan tepung, emping jagung dan badam. Gaul hingga sebati.
  4. Bahagikan adunan kepada 2. Masukkan cip coklat satu adunan dan cip stroberi dalam satu lagi adunan. Gaul sebati. Rehatkan 15min.
  5. Acara bebas dengan mencubit2 kecil adunan susun terus ke atas loyang. Panaskan ketuhar 170’c dan bakar selama 25min atau sehingga masak. (Kenali ketuhar anda puan puan😊) setelah masak sejukkan diatas redai.
  6. Cairkan coklat masakan (stroberi) kaedah double-boiler. Masukkan ke dalam piping bag, gunting hujung plastik dan mulakan melorek biskut. Ulang proses yang sama untuk coklat.
  7. Biskut yang sudah siap dilorek.. biarkan sebentar untuk mengeras sebelom di simpan dalam bekas kedap udara. Selamat mencuba😊.

Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut “BlackPink” yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang enak untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide dalam berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.