'/> Resep Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦, Lezat - Ragam Resepi

Resep Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦, Lezat

Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦

Sedang mencari inspirasi Cara Gampang Membuat Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ yang Bisa Manjain Lidah yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦, Bikin Ngiler memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya Anda. orang-orang memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. dan kali ini saya akan berbagi tutorial cara menghidangkan Resep Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦, Enak Banget untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian istimewa. Berikutnya merupakan gambar berkaitan dengan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ yang bisa sobat jadikan contoh.

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa menyiapkan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ menggunakan 9 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

#TakLebih6Bahan #ResepiMudah Resepi asal Cikgu Azlina Ina, tetapi Uchu buat beza sikit dengan mencampurkan tepung ubi kayu. Dapnyer cair dalam mulut.. #cppassport Arab Saudi

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦:

  1. 1/2 cawan minyak sapi
  2. 1 sudu besar gula halus
  3. 1/2 cawan susu tepung
  4. 1 1/2 cawan tepung ubi kayu
  5. 1/2 cawan tepung gandum cap Ros (digunakan secukupnya sahaja)
  6. Nota: resepi asal menggunakan 1 1/4 + 1/4 tepung gandum sahaja tanpa tepung ubi
  7. Bahan salut
  8. 1/2 cawan gula ising
  9. 1/4 cawan susu tepung (uchu guna 1/2 cawan)

Cara untuk menyiapkan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦

  1. Kacau rata minyak sapi bersama gula ising dan susu tepung sehingga berkrim.
  2. Ayakkan tepung ubi kayu ke dalam adunan. Kacau sebati. Kemudian tambahkan 1/2 cawan tepung gandum lagi sedikit demi sedikit sehingga adunan tidak melekat di jari dan boleh digentel. Nota: Tepung gandum digunakan mungkin kurang atau lebih sehingga adunan boleh digentel.
  3. Gentel adunan bulat2 dan susun dalam loyang beralas baking paper tanpa paper cup.
  4. Panaskan oven pada suhu 165c. Bakar biskut selama 12-15 minit atau sehingga bahagian bawah biskut kekuningan. Walaubagaimanapun, suhu bergantung pada oven masing2.
  5. Campur rata bahan salut. Golekkan biskut ke dalam bahan penyalut. Masukkan biskut dalam cawan kertas. Atau Bakar dalam mangkuk kertas, kemudian dusting/ayak dengan bahan salutan.
  6. Biar biskut betul2 sejuk, simpan dalam balang kedap udara.
  7. Resepi biskut arab klasik (tanpa susu tepung):

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara membuat Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.