'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Puding coklat biskut Marie, Sempurna - Ragam Resepi

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Puding coklat biskut Marie, Sempurna

Puding coklat biskut Marie

Sedang mencari inspirasi Resep Puding coklat biskut Marie yang Lezat yang unik?, Resep Puding coklat biskut Marie yang Enak memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kalian. orang-orang memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menghidangkan Cara Gampang Menyiapkan Puding coklat biskut Marie Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Puding coklat biskut Marie yang enak selayaknya mempunyai aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Puding coklat biskut Marie, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan Puding coklat biskut Marie enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian spesial. Selanjutnya merupakan gambar tentang Puding coklat biskut Marie yang bisa Anda jadikan inspirasi.

Nah, kali ini kita coba, yuk, siapkan Puding coklat biskut Marie sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa menyiapkan Puding coklat biskut Marie memakai 10 bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

#goldenapron #mingguke20 #saturesepisatupohon Ini bukan kek batik tapi puding biskut marie, rasa macam kek batik cuma tekstur puding. Nampak pun dah tau rasa dia yg sedap, lepas tu di makan sejuk².. Rasa lemak² dgn biskut marie.. 😋😋

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam menyiapkan Puding coklat biskut Marie:

  1. 200 g biskut marie
  2. 10 g agar serbuk
  3. 2 1/2 cwn air
  4. 1 cwn susu cair
  5. 1/2 cwn susu pekat
  6. 1/2 cwn tepung kastard
  7. 1 bj telur
  8. 3 sb butter
  9. 6 sb serbuk koko
  10. 8 sb milo

Cara untuk membuat Puding coklat biskut Marie

  1. Blend susu cair, telur, susu pekat dan tepung kastard hingga sebati.ketepikan
  2. Bancuh serbuk koko dan Milo bersama 1/2 cwn air panas, ketepikan. masak serbuk agar2 bersama 2 cwn air sehingga larut.tutup api
  3. Kemudian masukkan bahan2 yg di blend, ke dlm periuk agar tadi, masukkan bancuhan serbuk milo, butter kacau sehingga pekat dan adunan meletup2 menggunakan api kecil. Tutup api
  4. Garis loyang dgn minyak dan lapik plastik.spya senang nak keluarkan puding nnt(sya tak lapik plastik terlupa) tuang adunan puding nipis sja, susun biskut marie, kemudian tuang lagi adunan puding, ulang sampai adunan puding habis. Sejukkan baru potong.
  5. Note: * resepi ini kurang manis, sya tak letak gula langsung,kalau suka manis boleh tambah susu pekat ataupun gula. * Adunan puding ini cepat mengeras, kalau ia mengeras panaskan kembali dgn api perlahan, nnt adunan akan lembik kembali

Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara membuat Puding coklat biskut Marie yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.