'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Arab Qysha yang Lezat Sekali - Ragam Resepi

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Arab Qysha yang Lezat Sekali

Biskut Arab Qysha

Lagi mencari inspirasi Resep Biskut Arab Qysha yang Lezat Sekali yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Arab Qysha, Menggugah Selera memang waktu ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan berbagi panduan cara menyajikan Cara Gampang Membuat Biskut Arab Qysha, Enak untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Arab Qysha yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Arab Qysha, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan Biskut Arab Qysha yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian istimewa. Next adalah gambar mengenai Biskut Arab Qysha yang bisa Anda jadikan wawasan.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Arab Qysha adalah 35 pcs. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Arab Qysha diperkirakan sekitar 15 Min.

Baca Juga

Nah, kali ini kita coba, yuk, siapkan Biskut Arab Qysha sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa menyiapkan Biskut Arab Qysha memakai 7 bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.

Payah nak cari Minyak Sapi. Ingatkan bahan basah je licin. Dengan Pure Ghee sekali sold out. Raya kan… PKP ke tak, still on macam tahun-tahun sebelum nya. Baru ingat nak buat resipi tanpa minyak sapi, sekali kemas2 cabinet terjumpa ghee blend kat belakang sekali. Cukup la untuk satu adunan kecik. Lepas dah bake tu kesian lak buat sikit sebab dak kenit Qysha ni suka sangat 😂. Nasib baik senang & sekejap je, next time boleh buat lagi 😊 #cppassport

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut Arab Qysha:

  1. 1 cawan Tepung Gandum
  2. 1/4 Tepung Susu
  3. 1/4 cawan Gula Aising
  4. 1/4 cawan Ghee
  5. Coating
  6. 1 sudu besar Tepung Susu
  7. 1/2 sudu besar Gula Aising

Cara membuat Biskut Arab Qysha

  1. Gaul sebati Tepung Gandum, Tepung Susu & Gula Aising. Masukkan Ghee & uli sampai tak melekat. **Tak perlu letak semua Ghee kalau adunan dah tak melekat di tangan
  2. Bahagi kepada 3 dan letak pewarna (optional)
  3. Ambil doh sebesar ibu jari dan bulatkan. Susun dalam tray make sure ada jarak patuh sop 😂
  4. Bake suhu 160C selama 8 minit (panaskan oven 10 min sebelum bake)
  5. Sebatikan Tepung Susu & Gula Aising. Gaul biskut terus lepas keluar oven
  6. Susun biskut dalam papercup atau boleh terus masukkan biskut dalam balang

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut Arab Qysha yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang menarik untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide dalam berjualan makanan. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.