'/> Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Cornflakes Crunchy (America) Anti Gagal - Ragam Resepi

Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Cornflakes Crunchy (America) Anti Gagal

Biskut Cornflakes Crunchy (America)

Lagi mencari inspirasi Bagaimana Menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America) Anti Gagal yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang Sempurna memang saat ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kalian. orang-orang memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. dan kali ini saya akan berbagi tutorial cara menyiapkan Bagaimana Membuat Biskut Cornflakes Crunchy (America), Bikin Ngiler untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang enak seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Cornflakes Crunchy (America), mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian spesial. Seterusnya adalah gambar tentang Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang dapat sobat jadikan contoh.

Nah, kali ini kita coba, yuk, ciptakan Biskut Cornflakes Crunchy (America) sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America) memakai 7 bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.

#cppassport Tahun ini tak banyak buat biskut raya,k ha tumpu hanya pada biskut yang digemari ramai.Itupun pilih biskut yang mudah dibuat sahaja untuk dimakan sendiri juga untuk diposkan buat yang tak dapat balik berhari raya bersama. Biskut Cornflakes Crunchy ini ringan dan rangup.Resepi menggunakan resepi asal dari kelas memasak zaman sekolah menengah lagi,menggunakan marjerin Planta.Boleh sahaja ditukar kepada butter.

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam pembuatan Biskut Cornflakes Crunchy (America):

  1. 300 gram Planta @ butter (Anchor Unsalted)
  2. 160 gram gula kastor @ gula perang (Brown Sugar CSR)
  3. 2 biji telur
  4. 1 camt esen vanila @ esen pandan (Star Brand)
  5. 190 gram tepung gandum
  6. 230 gram tepung jagung (Brown & Polson)
  7. 280 gram Kellog's Cornflakes

Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America)

  1. Putar Planta Marjerin @ butter bersama gula,telur dan esen vanila hingga sebati.
  2. Ayak tepung jagung sedikit demi sedikit ke dalam adunan tadi sambil dikaup dan balikkan.
  3. Ayak tepung gandum sedikit demi sedikit sambil dikaup balikkan adunan hingga bercampur-rata dan menjadi adunan lembut dan licin.
  4. Masukkan kellogg's cornflakes,ramas-ramaskan sedikit.Gaul dengan spatula.
  5. Jemput sedikit adunan,nipiskan menggunakan jari,letakkan di atas dulang pembakar.Adunan perlu nipis supaya masak sekata dan rangup.Jarakkan sedikit kedudukan biskutnya.
  6. Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu dengan suhu 170 C selama 20 - 22 minit @ sehingga garing/keperangan (bergantung kepada jenis oven).Siap.

Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara membuat Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.