'/> Cara Gampang Menyiapkan Kek Batik Biskut Hup Seng, Lezat - Ragam Resepi

Cara Gampang Menyiapkan Kek Batik Biskut Hup Seng, Lezat

Kek Batik Biskut Hup Seng

Anda sedang mencari inspirasi Resep Kek Batik Biskut Hup Seng, Enak yang unik?, Resep Kek Batik Biskut Hup Seng Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kamu. masyarakat memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. dan kali ini saya akan sharing tutorial cara menghidangkan Bagaimana Membuat Kek Batik Biskut Hup Seng Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Kek Batik Biskut Hup Seng yang enak selayaknya memiliki aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Kek Batik Biskut Hup Seng, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan Kek Batik Biskut Hup Seng enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan spesial. Selanjutnya merupakan gambar seputar Kek Batik Biskut Hup Seng yang bisa sobat jadikan contoh.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Kek Batik Biskut Hup Seng adalah 5 orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Kek Batik Biskut Hup Seng diperkirakan sekitar 30 min.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis untuk membuat Kek Batik Biskut Hup Seng yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Kek Batik Biskut Hup Seng memakai 4 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Kek Batik Biskut Hup Seng:

  1. 250 g Unsalted Butter
  2. 1 1/2 cawan Milo
  3. Biskut Cream Cracker Hup Seng secukupnya
  4. 1/3 tin Susu Pekat (Kalau nak kurang manis, Boleh kurangkan Susu Pekat)

Cara untuk menyiapkan Kek Batik Biskut Hup Seng

  1. Sediakan bahan bahan. Kemudian, Cairkan butter didalam kuali yang panas. Perlahan kan api.
  2. Masukkan 1 1/2 cawan Milo dan 1/2 tin Susu Pekat kedalam kuali yang ada butter tadi. Gaulkan dan Kacau adunan sehingga tidak berketul.
  3. Masukkan sedikit adunan ke dalam Loyang yang dialas dengan plastik dan ratakan menutupi dasar permukaan loyang.
  4. Susun penuh biskut Hup Seng kedalam loyang dan tekan tekan sedikit.
  5. Masukkan lagi sedikit adunan dan ratakan.
  6. Ulangi langkah 3, 4 dan 5 sehingga habis adunan dan masukkan kedalam peti ais 1-2 jam untuk disejukkan.
  7. Keluarkan daripada peti ais dan tunggu 10 minit sebelum dihidangkan. Selamat mencuba.

Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Kek Batik Biskut Hup Seng yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang menarik untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi untuk berjualan makanan. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.