'/> Cara Gampang Menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang Sempurna - Ragam Resepi

Cara Gampang Menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang Sempurna

Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond

Anda sedang mencari inspirasi Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang Menggugah Selera yang unik?, Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya sobat. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan membagikan tutorial cara menghidangkan Bagaimana Menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, Enak Banget untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan istimewa. Berikutnya adalah gambar berkaitan dengan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang bisa sobat jadikan contoh.

Nah, kali ini kita coba, yuk, siapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond menggunakan 18 bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

#1post1hope

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond:

  1. Bahan A
  2. 250 g butter / marjerin
  3. 1/2 cawan gula perang halus
  4. 1 penutup esen vanila
  5. 2 sudu besar madu
  6. 1/2 sudu kecil soda bikarbonat
  7. Bahan B
  8. 1 sudu besar tepung beras
  9. 1 sudu kecil baking powder
  10. 1 sudu besar tepung jagung
  11. 1 1/2 cawan tepung gandum
  12. Bahan D
  13. 2 sudu besar susu tepung
  14. C Bahan
  15. Bahan E
  16. 1/2 cawan nestum
  17. 1/2 cawan cip coklat
  18. 1/2 cawan almond nips / strip

Cara untuk membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond

  1. CARA-CARA GAUL BAHAN Mula-mula gaul rata bahan A. Nak senang saya gunakan whisk, kalau tak ada guna senduk biasa pun boleh. Lepas tu masukkan bahan B, kacau lagi bagi rata.Masukan bahan C pula sedikit demi sedikit dan kacau rata. Settled, masukkan bahan D, gaul rata lagi. Last sekali masukkan bahan E, gaul lagi bagi rata.
  2. 2. SIMPAN 30 MINIT DALAM PETI SEJUK Bila dah masukkan semua bahan, pastikan adunan elok tak berderai. Kalau adunan agak berderai tambah butter / majerin sikit sikit hingga adunan bersatu. Kemudian Simpankan dalam peti sejuk selama 30 minit.
  3. 3. SEDIA UNTUK DIBAKAR Ambil adunan sejemput sejemput atau guna sudu. Susun atas dulang pembakar. Panaskan oven 10 minit suhu 160. Bakar adunan selama 30-35 minit ikut oven masing masing. Kalau nak bakar biskut ni kena guna api slow ye.
  4. 4. SIAP Jangan risau kalau biskut ni masa panas dia agak lembut. Tunggu bila dah sejuk nanti baru keras elok. Fuh, bila gigit terasa rangup sangat!

Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang lezat untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi dalam berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.