Bagaimana Menyiapkan Puding Biskut Lemak #ChefZam, Lezat

Anda sedang mencari ide Bagaimana Menyiapkan Puding Biskut Lemak #ChefZam, Bikin Ngiler yang unik?, Resep Puding Biskut Lemak #ChefZam Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kamu. masyarakat memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. Dipostingan Kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara menyiapkan Bagaimana Membuat Puding Biskut Lemak #ChefZam, Lezat untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Puding Biskut Lemak #ChefZam yang enak selayaknya punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Puding Biskut Lemak #ChefZam, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Puding Biskut Lemak #ChefZam enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi suguhan spesial. Berikutnya merupakan gambar seputar Puding Biskut Lemak #ChefZam yang dapat Anda jadikan ide.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Puding Biskut Lemak #ChefZam adalah 3 org. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Puding Biskut Lemak #ChefZam diperkirakan sekitar 40 minit.
Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Puding Biskut Lemak #ChefZam yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Puding Biskut Lemak #ChefZam menggunakan 11 bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.
#cookpadmalaysia #chefzam Selamat Hari Merdeka yang ke 62.Di petang hari merdeka ini eloklah kita mengenang kembali nostalgia kemerdekaan negara kita Malaysia.Syukuri segala nikmat yg ada dan sentiasa panjatkan doa semoga negara kita Allah pelihara, aman damai dan harmoni.Sambil bersembang diwaktu petang tu bolehlah nikmati hidangan pemanis mulut yang sejuk ini.Puding Biskut Lemak namanya.Mari kita lihat resepinya.
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Puding Biskut Lemak #ChefZam:
- 18 gm agar agar
- 4 cawan air
- 6 senduk gula
- 1 tin susu cair
- 1 biji telur
- 1 1/2 cwn tpg kastad
- 1 sdt esen vanilla
- 2 sdb butter
- 3 helai daun pandan.ambil patinya utk jd kan warna hijau
- Sedikit pewarna kuning
- Sebungkus biskut lemak
Langkah-langkah membuat Puding Biskut Lemak #ChefZam
- Masak agar agar sehingga larut.masukkan gula.ketepikan.
- Bahagikan adunan kepada 2 bhg.satu bubuh pati pandan dan satu bubuh pewarna kuning.
- Masukkan susu cair, telur, tpg kastad, esen vanilla dan butter serta sedikit gula.pukul manja.Bila dah sebati masakkan atas api sederhana sehingga pekat.
- Ambil loyang atau bekas yang sesuai.Ini contoh biskut yg sy guna.Boleh guna biskut kegemaran anda ya.Saya guna biskut ini sbb bhg tengahnya ada lapisan warna coklat dan sedap tau biskut ni.
- Mari kita melapis.Guna senduk yg sama ukuran supaya sais lapisan adunan sama.
- Boleh mula tuangkan adunan hijau, kemudian susun biskut lemak.tuang adunan kuning dan susun biskut lemak.Buat lapisan sehingga menepati lapisan yg kita mahu.
- Sejukkan dalam peti ais.Bila dah beku boleh lah dipotong.Sedia dihidangkan.
Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Puding Biskut Lemak #ChefZam yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang menarik untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide dalam berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!