'/> Bagaimana Menyiapkan Biskut Samperit Anti Gagal - Ragam Resepi

Bagaimana Menyiapkan Biskut Samperit Anti Gagal

Biskut Samperit

Lagi mencari ide Resep Biskut Samperit yang Lezat yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut Samperit yang Enak Banget memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya Anda. orang-orang memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. nah kali ini saya akan berbagi panduan cara membuat Resep Biskut Samperit, Sempurna untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Samperit yang enak seharusnya memiliki aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Samperit, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut Samperit yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian spesial. Berikutnya adalah gambar seputar Biskut Samperit yang bisa sobat jadikan contoh.

Nah, kali ini kita coba, yuk, buat Biskut Samperit sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat membuat Biskut Samperit menggunakan 8 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Biskut fav... yang ni dari koleksi resepi aznie.. untuk yang ininaznie guna resepi dari Azlina Ina.. memang terbaik.. pasti ramai yang telah mencubanya...

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Biskut Samperit:

  1. Bahan
  2. 4 1/2 cawan tepung jagung
  3. 2 sudu besar tepung custard
  4. 1 cawan 1/2 butter (kira2 200g)
  5. 1/2 cawan susu pekat manis (nak manis tambah lagi)
  6. 1 sudu kecil esen vanila
  7. 2 titis warna ungu
  8. sedikit warna pink

Langkah-langkah untuk membuat Biskut Samperit

  1. Cara Kacau guna senduk je semua bahan di atas ni. Bila dah sebati je stop kacau
  2. Masukkn pula 1 sudu besar tepung beras (bagi rasa cruncy dan bila sejuk tak mudah pecah)
  3. Dan masukkan 2 sudu besar tepung custard (bagi rasa lemak berkrim)
  4. Kacau rata-rata. Kemudian baru masukkan 4 1/2 cawan tepung jagung sikit demi sedikit sambil uli pakai hujung jari
  5. Uli sekejap bagi doh tak melekat di tangan memudah kan nak bentuk nanti
  6. Masuk dalam acuan semperit dan tekan guna ibu jari lenggok kan siket bagi alunan bunga cantik dan letak coklat chips panaskan oven Bakar suhu 160 masa 25 hngga 30 minit bergantung kepanasan oven masing2
  7. Selamat mencuba, **jika adunan lembik..campur sedikit lg tepung jagung... **jika adunan xbole nk tekan.. bole tambah sedikit butter lg ye.. smpai dapat adunan yg mudah kita nk tekan...

Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut Samperit yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang lezat untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.