'/> Bagaimana Menyiapkan Biskut Arab #kchup yang Enak - Ragam Resepi

Bagaimana Menyiapkan Biskut Arab #kchup yang Enak

Biskut Arab #kchup

Anda sedang mencari ide Resep Biskut Arab #kchup Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut Arab #kchup Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. nah kali ini saya akan sharing panduan cara menyajikan Resep Biskut Arab #kchup Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Arab #kchup yang enak seharusnya mempunyai aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Arab #kchup, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan Biskut Arab #kchup enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian spesial. Selanjutnya adalah gambar tentang Biskut Arab #kchup yang dapat Anda jadikan inspirasi.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Arab #kchup adalah 1 adunan. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Arab #kchup diperkirakan sekitar 20 minit.

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut Arab #kchup sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa menyiapkan Biskut Arab #kchup menggunakan 4 bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

Resepi kuih raya yang mak buat untuk adik beradik setiap kali sekolah buat jamuan raya dan kena bawa kuih masing-masing

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Biskut Arab #kchup:

  1. 2 cawan tepung gandum
  2. 1 cawan gula pasir
  3. minyak sapi secukupnya
  4. ceri merah dah hijau sebagai hiasan

Cara untuk menyiapkan Biskut Arab #kchup

  1. Goreng tanpa minyak tepung gandum(sangai) hingga ringan supaya tepung tak lembab baru biskut gebu dan cair di mulut. Pastikan sentiasa di kacau supaya tepung tak hangus. Biarkan sejuk baru sukat dan masukkan ke dalam mangkuk adunan.
  2. Mesin gula pasir terlebih dahulu kemudian sukat menggunakan cawan. Campur ke dalam mangkuk bersama tepung. Gaul sebati.
  3. Masukkan minyak sapi sedikit demi sedikit hingga adunan tidak melekat di tangan. Sukatan minyak sapi bergantung pada adunan.
  4. Setelah adunan tidak melekat, sediakan loyang pembakar dan bulatkan adunan mengikut saiz yang disukai.
  5. Kemudian susun di dalam loyang dan letakkan ceri yang dipotong halus sebagai hiasan.
  6. Bakar di dalam ketuhar selama 20 minit atau agak garing bahagian bawah biskut pada suhu 170°c. Suhu dan masa boleh di ubah mengikut kesesuaian ketuhar.
  7. Pastikan biskut betul-betul sejuk barulah di simpan dalam bekas dan di tutup.

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut Arab #kchup yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang enak untuk keluarga/teman maupun menjadi ide untuk berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.