'/> Resep Puding coklat biskut Marie, Enak - Ragam Resepi

Resep Puding coklat biskut Marie, Enak

Puding coklat biskut Marie

Sedang mencari inspirasi Bagaimana Membuat Puding coklat biskut Marie, Lezat yang unik?, Bagaimana Membuat Puding coklat biskut Marie yang Enak Banget memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya sobat. orang-orang memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan panduan cara membuat Bagaimana Membuat Puding coklat biskut Marie, Sempurna untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Puding coklat biskut Marie yang enak selayaknya punya aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Puding coklat biskut Marie, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan Puding coklat biskut Marie enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian spesial. Next adalah gambar mengenai Puding coklat biskut Marie yang dapat sobat jadikan wawasan.

Nah, kali ini kita coba, yuk, buat Puding coklat biskut Marie sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat membuat Puding coklat biskut Marie memakai 10 jenis bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

#goldenapron #mingguke20 #saturesepisatupohon Ini bukan kek batik tapi puding biskut marie, rasa macam kek batik cuma tekstur puding. Nampak pun dah tau rasa dia yg sedap, lepas tu di makan sejuk².. Rasa lemak² dgn biskut marie.. 😋😋

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Puding coklat biskut Marie:

  1. 200 g biskut marie
  2. 10 g agar serbuk
  3. 2 1/2 cwn air
  4. 1 cwn susu cair
  5. 1/2 cwn susu pekat
  6. 1/2 cwn tepung kastard
  7. 1 bj telur
  8. 3 sb butter
  9. 6 sb serbuk koko
  10. 8 sb milo

Langkah-langkah untuk menyiapkan Puding coklat biskut Marie

  1. Blend susu cair, telur, susu pekat dan tepung kastard hingga sebati.ketepikan
  2. Bancuh serbuk koko dan Milo bersama 1/2 cwn air panas, ketepikan. masak serbuk agar2 bersama 2 cwn air sehingga larut.tutup api
  3. Kemudian masukkan bahan2 yg di blend, ke dlm periuk agar tadi, masukkan bancuhan serbuk milo, butter kacau sehingga pekat dan adunan meletup2 menggunakan api kecil. Tutup api
  4. Garis loyang dgn minyak dan lapik plastik.spya senang nak keluarkan puding nnt(sya tak lapik plastik terlupa) tuang adunan puding nipis sja, susun biskut marie, kemudian tuang lagi adunan puding, ulang sampai adunan puding habis. Sejukkan baru potong.
  5. Note: * resepi ini kurang manis, sya tak letak gula langsung,kalau suka manis boleh tambah susu pekat ataupun gula. * Adunan puding ini cepat mengeras, kalau ia mengeras panaskan kembali dgn api perlahan, nnt adunan akan lembik kembali

Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Puding coklat biskut Marie yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang lezat untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.